Hoe Lang Blijven Fillers in je Lippen? 5 Bepalende Factoren

Met fillers kun je lippen opvullen en mooier maken. Dit effect wil je natuurlijk zo lang mogelijk behouden. Maar hoe lang blijven fillers in je lippen?

KORT ANTWOORD

Hoe lang fillers in je lippen blijven hangt af van de specifieke filler die je kiest. Sommige fillers, zoals hyaluronzuur fillers, kunnen enkele maanden in de lippen blijven, terwijl andere, zoals PMMA fillers, permanent zijn.

Hyaluronzuur fillers, zoals Juvederm en Restylane, zijn populair omdat ze een natuurlijke uitstraling geven en gemakkelijk te verwijderen zijn als je niet tevreden bent met het resultaat. Deze fillers worden geabsorbeerd door het lichaam en kunnen tussen de 3 en 12 maanden blijven zitten, afhankelijk van de hoeveelheid die is ingespoten en de individuele metabolisme.

PMMA fillers zijn permanent, omdat het lichaam PMMA niet afbreekt. Dit betekent dat de filler permanent in de lippen blijft en alleen verwijderd kan worden door een chirurgische ingreep.

Het is belangrijk om te realiseren dat fillers in de lippen in de loop van de tijd afnemen, dus het is mogelijk dat je de behandelingen herhaalt om het gewenste resultaat te behouden.

Dit artikel vertelt je hoe lang fillers in je lippen blijven, van welke factoren het af hangt, en of je de duur kunt verlengen.

dokter houdt injectie vast naast vrouwelijke patient

5 Bepalende factoren

Er zijn een aantal factoren die bepalen hoe lang fillers in je lippen blijven:

 1. Type filler. Er zijn verschillende types fillers die gebruikt worden voor lipverbetering, zoals hyaluronzuur fillers en PMMA fillers. Hyaluronzuur fillers zijn tijdelijk en worden geabsorbeerd door het lichaam, terwijl PMMA fillers permanent zijn.
 2. Hoeveelheid filler. Hoe meer filler je gebruikt, hoe langer het zal blijven zitten. Dit betekent dat als je veel filler gebruikt, je langer resultaten zult zien dan als je weinig filler gebruikt.
 3. Je metabolisme. Het metabolisme van de persoon die de filler krijgt, speelt ook een rol in hoe lang de filler zal blijven zitten. Personen met een sneller metabolisme zullen de filler sneller afbreken dan personen met een trager metabolisme.
 4. Plaats van injectie. De plaats van injectie is ook van invloed op hoe lang de filler zal blijven zitten. Als de filler in een gebied wordt geïnjecteerd waar veel beweging plaatsvindt, zoals de lippen, zal de filler sneller afbreken dan in een gebied waar weinig beweging plaatsvindt.
 5. Injectietechniek. De techniek waarmee de filler wordt geïnjecteerd, speelt ook een rol in hoe lang de filler zal blijven zitten. Als een arts onvoldoende filler gebruikt of de filler niet op de juiste manier injecteert, kan dit ertoe leiden dat de filler sneller afbreekt.

Levensduur van fillers verlengen

Er zijn een aantal manieren om ervoor te zorgen dat fillers langer blijven zitten:

 1. Kies de juiste filler. Kies een filler die geschikt is voor jouw specifieke situatie. Sommige fillers zijn tijdelijk, terwijl andere permanent zijn. Het is belangrijk om te overwegen wat voor soort filler het beste bij jou past.
 2. Gebruik de juiste hoeveelheid. Overleg met een arts over de juiste hoeveelheid filler die je nodig hebt. Gebruik niet te veel filler, omdat dit kan leiden tot onnatuurlijke resultaten en kan het afbreken van de filler versnellen.
 3. Volg de instructies van de arts na de behandeling. De arts zal je specifieke instructies geven na de behandeling. Volg deze instructies om de kans te verkleinen dat de filler snel afbreekt.
 4. Vermijd extreme hitte of koude. Vermijd extreme hitte of kou na de behandeling, omdat dit kan leiden tot afbreken van de filler.
 5. Vermijd onnodige beweging in behandelde gebieden. Vermijd onnodige beweging van het behandelde gebied, zoals het trekken van de lippen of het maken van gezichtsuitdrukkingen, omdat dit kan leiden tot afbreken van de filler.
 6. Wees voorzichtig met make-up. Als je make-up gebruikt, doe dit dan zorgvuldig en vermijd het gebruik van producten die de huid kunnen irriteren of de filler kunnen afbreken.
 7. Gebruik een goede huidverzorgingsroutine. Het is belangrijk om een goede huidverzorgingsroutine te hebben, zoals regelmatig hydrateren en beschermen tegen de zon, om de huid gezond te houden en de filler langer laten zitten.

Alternatieven voor fillers

Er zijn verschillende alternatieven voor fillers, hieronder staan enkele van de meest populaire:

 1. Botox. Botox is een injecteerbaar product dat wordt gebruikt om rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Het werkt door het ontspannen van de spieren die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels. Botox is populair voor de behandeling van rimpels rond de ogen, voorhoofd en lippen.
 2. Chemical Peel. Chemical peels zijn een soort van chemische exfoliatie die dode huidcellen verwijdert en de productie van collageen stimuleert. Dit kan leiden tot een helderder, gladder en egaler uitziende huid.
 3. Microdermabrasie. Microdermabrasie is een procedure die de bovenste laag van de huid verwijdert en de aanmaak van collageen stimuleert. Dit kan leiden tot een helderder, gladder en egaler uitziende huid.
 4. Lasertherapie. Er zijn verschillende soorten lasertherapie die worden gebruikt voor huidverbetering. Deze behandelingen kunnen rimpels, littekens en pigmentvlekken verminderen.
 5. Fillers met eigen vetweefsel. Lipofilling is een procedure waarbij eigen vetweefsel wordt gebruikt om rimpels op te vullen of volume te geven. Dit kan een natuurlijke uitstraling geven en minder kans geven op allergische reacties dan traditionele fillers.
 6. Dermal rollers. Dermal rollers zijn apparaten met fijne naaldjes die kleine gaatjes in de huid maken. Dit kan helpen om collageen aan te maken en rimpels te verminderen.
 7. Threadlifts. Een threadlift is een minimale invasieve behandeling waarbij absorberende of niet-absorberende draden onder de huid worden geplaatst om de huid op te trekken en rimpels te verminderen.

Take home message

Dus hoe lang blijven fillers in je lippen?

Sommige fillers zoals hyaluronzuur fillers, kunnen enkele maanden in de lippen blijven. Terwijl andere, zoals PMMA fillers, permanent zijn.

Hoe lang fillers in je lippen blijven zitten is afhankelijk van een aantal factoren, zoals het type filler, de hoeveelheid filler, het metabolisme van de persoon, plaats van injectie en injectietechnieken. 

Het is belangrijk om deze factoren in overweging te nemen en om te overleggen met een gekwalificeerde arts om een goed beeld te krijgen van hoe lang de filler zal blijven zitten. 

Onthoud dat fillers geen permanente oplossing zijn en dat je na verloop van tijd opnieuw injecties zult moeten krijgen om het gewenste resultaat te behouden.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen