Hoe Lang Werkt Ultherapy?

Met Ultherapy kun je zonder chirurgie je hals, kin en wenkbrauwen liften. Daarnaast verbetert het ook de rimpels en lijntjes op je bovenborst.

Maar gaat deze niet-invasieve behandeling niet ten koste van de werkingsduur? Kortom, hoe lang werkt Ultherapy?

KORT ANTWOORD

De resultaten van Ultherapy houden meestal ongeveer twee jaar aan. De meeste patiënten zullen 1-2 jaar lang een stevigere, gladdere gezichtshuid en halshuid hebben. Als je het bestaande collageen gezond houdt en de collageenproductie zelf stimuleert, kunnen deze resultaten nog langer aanhouden.

Dit artikel vertelt je hoe lang Ultherapy werkt, factoren die de werkingsduur van Ultherapy kunnen beïnvloeden en wanneer de effecten van Ultherapy beginnen.

huid gezicht witte vlekken huidproblemen

5 Factoren die de werkingsduur kunnen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de werkingsduur van Ultherapy. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Behandelingsgebied: Het gebied dat wordt behandeld, kan van invloed zijn op de werkingsduur. Sommige gebieden, zoals het gezicht, kunnen gevoeliger zijn voor veroudering en zwaartekracht, waardoor de resultaten mogelijk minder langdurig zijn dan bijvoorbeeld behandelingen op andere delen van het lichaam.
 2. Huidtype: Het type huid kan ook een rol spelen. Mensen met een gezondere, elastische huid kunnen mogelijk langere resultaten ervaren dan mensen met een al wat verzwakte huid.
 3. Leeftijd: Over het algemeen geldt dat hoe ouder iemand is, hoe minder lang de resultaten van Ultherapy kunnen aanhouden. Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn natuurlijke elasticiteit en kan deze gemakkelijker verslappen.
 4. Levensstijl en verzorging: Factoren zoals roken, blootstelling aan de zon zonder bescherming en ongezonde voedingsgewoonten kunnen de duur van de resultaten beïnvloeden. Het is belangrijk om een gezonde levensstijl te handhaven en de huid goed te verzorgen om de effecten van Ultherapy langer te behouden.
 5. Aanvullende behandelingen: Soms kan het combineren van Ultherapy met andere huidverjongingsbehandelingen de resultaten verlengen. Bijvoorbeeld het gebruik van huidverzorgingsproducten, gezichtsmassages of andere niet-invasieve behandelingen kan helpen de effecten langer te behouden.

Het is echter essentieel om te onthouden dat de duur van de resultaten van Ultherapy per persoon kan variëren.

Wanneer je de eerste resultaten van Ultherapy ziet

Direct na de behandeling zul je waarschijnlijk nog geen resultaten zien. Misschien een licht verschil maar in de maanden na de behandeling zullen de significante veranderingen pas plaatsvinden.

Binnen 2-3 maanden na de eerste Ultherapy-behandeling zullen de meeste patiënten aanzienlijke verbeteringen opmerken in de elasticiteit van de huid.

Tot zes maanden na de Ultherapy-behandeling zal de verstrakking van de huid toe nemen. De uiteindelijke resultaten zijn na 3-6 maanden zichtbaar. 

Het nieuwe collageen zal de huid dus versterken en je een gerevitaliseerd uiterlijk geven. 

Hoe kan Ultherapy toch zulke spectaculaire verbeteringen bewerkstelligen? Wat is het werkingsmechanisme van Ultherapy?

Hoe werkt Ultherapy?

Ultherapy lift je hals, kin en wenkbrauwen en verbetert de rimpels en lijntjes op je bovenborst. 

Dit doet Ultherapy door de lichaamseigen collageen- en elastineproductie met warmte te stimuleren. Hierbij wordt ultrasone energie gebruikt. 

Deze warmte gaat in je diepe fundamentele huidlagen. Het is dus niet gek dat je een beetje pijn kan voelen. 

Kortom, het stimuleert je natuurlijke collageenproductie en gaat teken van veroudering tegen. Met Ultherapy kan de huid rond je nek, kin en wenkbrauwen verstevigd en gelift worden.

Als de warmte in je diepe huidlagen zulke resultaten kan bewerkstelligen ben je al gauw bang voor eventuele bijwerkingen die op kunnen treden.

Bijwerkingen Ultherapy

Bijwerkingen die op kunnen treden zijn:

 1. roodheid
 2. zwelling
 3. pijn
 4. blauwe plekken
 5. tintelingen
 6. gevoelloosheid 

Uren na de Ultherapy-procedure kunnen de behandelde huidgebieden soms rood worden of blozen.

De vaardigheden tussen de behandelaren kan variëren en er zijn ook variaties in de techniek. Dit is de oorzaak van de belangrijkste nadelen.

De procedure kan ook mislukken wat blijvende bijwerkingen kan veroorzaken.

Na de procedure hebben gebruikers melding gemaakt van oogschade. Volgens Ulthera hebben de Ultherapy-procedures geen blijvende letsels aan de gezichtszenuwen veroorzaakt.

Take home message

Als je een facelift wilt, maar geen chirurgische ingreep wilt ondergaan, kom je al gauw bij Ultherapy. Ultherapy is door de Amerikaanse FDA goedgekeurd.

Ultherapy stimuleert de lichaamseigen collageen- en elastineproductie. Hoe lang werkt Ultherapy?

De resultaten houden ongeveer twee jaar aan. Direct na de behandeling zie je er waarschijnlijk nog niks van. Binnen 2-3 maanden zul je waarschijnlijk aanzienlijke verbeteringen opmerken en tot 6 maanden na de behandeling zal de verstrakking van je huid toe nemen.

Het duurt weliswaar een tijdje voordat je de echte veranderingen opmerkt, maar ze zullen langdurig zijn.

De warmte bereikt dus de diepe huidlagen waardoor je al gauw benieuwd bent naar eventuele neveneffecten. Het is een niet-invasieve behandeling, maar er kunnen wel bijwerkingen optreden.

Bijwerkingen van Ultherapy omvatten roodheid, zwelling, pijn, blauwe plekken, tintelingen, gevoelloosheid.

Aangezien de vaardigheden tussen de behandelingen kan variëren en er ook nog eens variaties in de technieken zijn, is het verstandig om je goed te laten informeren.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen