Hoe Lang Werkt Winstrol? 4 Bepalende Factoren.

Winstrol is een illegaal anabool steroid waarmee mensen de spiergroei, massa en kracht willen bevorderen. Het kan beschouwd worden als een anabole steroïde voor de afvalcycli.

Het wordt ook bij de erfelijke aandoening angio-oedeem gebruikt. Het is vergelijkbaar met een synthetische vorm van testosteron.

Het werkzame bestanddeel in Winstrol is stanozolol. Maar hoe lang werkt Winstrol?

KORT ANTWOORD

De halfwaardetijd van orale Winstrol (tabletten) bedraagt ongeveer 8-9 uur. Injecteerbaar Winstrol blijft ongeveer 24 uur in het lichaam. Als je verder gezond bent en geen andere gezondheidsproblemen hebt, mag je Winstrol niet langer dan 6-8 weken gebruiken. Het mag nooit langer dan 12 weken gebruikt worden. Overleg altijd met je arts.

Dit artikel vertelt je hoe lang Winstrol werkt, factoren die de werkingsduur van Winstrol kunnen beïnvloeden en wanneer de effecten van Winstrol beginnen.

bodybuilder

4 Factoren die de werkingsduur kunnen beïnvloeden

Er zijn verschillende factoren die invloed kunnen hebben op de werkingsduur van Winstrol. Hier zijn enkele belangrijke punten om rekening mee te houden:

 1. Dosering: De hoeveelheid Winstrol die je neemt, kan van invloed zijn op de werkingsduur. Over het algemeen geldt dat hoe hoger de dosis, hoe langer het effect kan aanhouden. Dit betekent echter niet dat je de dosering moet verhogen zonder medisch advies, omdat dit gepaard kan gaan met ernstige bijwerkingen.
 2. Duur van gebruik: De duur van je Winstrol-kuur kan ook de werkingsduur beïnvloeden. Als je het gedurende een langere periode gebruikt, kan het effect langer aanhouden. Het is echter belangrijk om op te merken dat langdurig gebruik van Winstrol risico’s met zich meebrengt en dat het raadzaam is om het gebruik te beperken tot de aanbevolen cyclusduur.
 3. dnaIndividuele factoren: Ieder individu is uniek en kan anders reageren op Winstrol. Factoren zoals leeftijd, metabolisme, genetica en algehele gezondheidstoestand kunnen allemaal van invloed zijn op hoe lang Winstrol in je systeem blijft en hoe lang de effecten aanhouden.
 4. Stacken met andere steroïden: Sommige mensen combineren Winstrol met andere steroïden, een praktijk die ‘stacking’ wordt genoemd. Het gebruik van Winstrol in combinatie met andere stoffen kan de werkingsduur beïnvloeden. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het stacken van steroïden, omdat dit de kans op bijwerkingen kan vergroten.

Wanneer begint Winstrol te werken?

Het begint te werken op het moment van inname. Het zal wel een paar dagen duren voordat je lichamelijke veranderingen en krachtveranderingen opmerkt. 

Het moment wanneer je de resultaten van een anabool steroid ervaart is afhankelijk van een aantal factoren waaronder:

 1. type steroïde
 2. doseringen
 3. tijdsduur
 4. de cyclus van de steroïde
 5. trainingsplan
 6. voedingsplan
 7. resultaat
 8. supplementen

Je zult ook verschillende dingen gaan opmerken tijdens een Winstrol-cyclus.

Winstrol-cyclus

In een 6 weken durende cyclus gebeurt het volgende:

 • week 1: geen significante veranderingen
 • week 2: vetverlies en gewichtsverlies
 • week 3: verder vetverlies en hardere spieren
 • week 4: de aderen beginnen uit je spieren te springen en je krijgt een slanker lichaam
 • week 5: je zult pieken in kracht 
 • week 6: goed gewichtsverlies, veel zichtbare aderen en veel spieren

Zo zou een cyclus er dus ongeveer uit kunnen zien. 

De dosering kan verlaagd of verhoogd worden afhankelijk van de reactie op Winstrol en je gewicht. Doe dit in overleg met je arts.

Bijwerkingen Winstrol

Winstrol behoort tot de anabole steroïden, om precies te zijn een synthetisch steroïde dat met testosteron vergelijkbaar is.

Het kan gebruikt worden bij erfelijk angio-oedeem dat gekenmerkt wordt met episoden van zwellingen in de extremiteiten, gezicht, keel en darmwand.

De ernst en frequentie van deze vervelende aanvallen kan met Winstrol verminderd worden. Veel voorkomende bijwerkingen van Winstrol omvatten onder andere:

 1. hoofdpijn
 2. slaapproblemen
 3. nieuwe acne, verergerende acne
 4. misselijkheid, braken
 5. gezwollen enkel
 6. veranderingen in het seksuele verlangen
 7. veranderende huidskleur
 8. frequentie of aanhoudende erecties
 9. acne
 10. heesheid
 11. meer gezichtshaar
 12. veranderingen in de menstruatieperiode

Er kunnen ook ernstige bijwerkingen optreden. Veel van deze bijwerkingen zijn dosisafhankelijk. Patiënten moeten de laagst mogelijke dosis krijgen.

Take home message

Voor vetverlies en meer spiermassa wenden sommige sporters zich tot illegale anabole steroïden zoals Winstrol. Het wordt prominent gebruikt tijdens de cutcycli.

Het wordt ook gebruikt bij de behandeling van angio-oedeem dat zich kenmerkt met zwellingen.

Voor het gebruik vraag je je misschien af hoe lang het precies werkzaam is. Kortom, hoe lang werkt Winstrol?

De halfwaardetijd van Winstrol tabletten is ongeveer 8-9 uur. Winstrol dat geïnjecteerd wordt, blijft ongeveer 24 uur in het lichaam. Een Winstrol cyclus mag 6 tot 10 weken duren. 

De aanschaf wordt uiteraard sterk afgeraden. Houd ook rekening met de bijwerkingen die op kunnen treden. 

Het wordt dus sterk afgeraden, maar als je het neemt, moet de cyclus niet langer duren dan zes weken. 

Er zijn genoeg andere manieren om de gewenste resultaten op een natuurlijk en gezonde manier te verkrijgen.

Overleg altijd met een medisch professional.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Phillips, K. M., Click, M., & Cohen, S. G. (1989). Hereditary angioedema: report of case. Special Care in Dentistry, 9(1), 23-26.