Hoe Mannen Poepen

Door de mannelijke anatomie hangt er natuurlijk nog wat anders in de wc pot. Daarom vragen vrouwen zich soms af hoe mannen poepen. 

Doet de man dan iets met zijn ding wanneer hij naar de wc gaat? Dit zijn inderdaad vragen die je niet zomaar aan een man gaat stellen. Dus hoe poepen mannen?

KORT ANTWOORD

Mannen poepen niet anders dan vrouwen en de meeste mannen gaan bij een plons ook niet hun penis aan de kant houden. Ze laten hem gewoon rusten en raken hem vaak ook niet aan. Als een man tijdens het poepen ook gaat plassen raken ze hem vaak wel aan om het in het water te richten. Het spetteren van het water op de ballen, penis of kont wordt ook wel de Neptunus kus genoemd. Dit gebeurt gelukkig niet altijd en alleen als je pech hebt. Mannen van oudere leeftijd of met een zeer grote zaak hebben mogelijk wat vaker last van het spetteren omdat het wat lager hangt. Mannen brengen meer tijd op de wc door, maar dit komt waarschijnlijk omdat mannen meer lezen op de wc dan vrouwen.

Dit artikel vertelt je hoe mannen met de wc bril omgaan, hoe lang mannen poepen en het poepmechanisme.

vrouw benieuwd naar hoe man poept

Mannen moeten wél rekening houden met de positie

Elk toilet is nou eenmaal anders en verschilt qua grootte. Hier moet een man tijdens het poepen nog wel eens rekening mee houden.

Het kan zijn dat de penis tegen de pot van het toilet aankomt. Niet altijd een fijne ervaring, vooral niet bij openbare toiletten.

Wat een man hieraan kan doen is door wat verder naar achteren te gaan zitten.

Hier heeft de vrouw natuurlijk niet zoveel last van.

Hoe lang poepen mannen en vrouwen

Volgens een Brits onderzoek zitten mannen langer op het toilet dan vrouwen. Wekelijks zitten mannen 1 uur 35 minuten op het toilet, dit komt dagelijks neer op ongeveer 14 minuten.

Vrouwen brengen minder tijd op het toilet door. Wekelijks zitten vrouwen ongeveer 55 minuten op het toilet, dit komt dagelijks neer op ongeveer 8 minuten.

Hier is een mogelijke verklaring voor. Het blijkt dat 86% van de mannen op het toilet leest tegenover 27% van de mannen. 

Het heeft er dus niet mee te maken hoe mannen poepen. Ze doen simpelweg meer dan alleen poepen.

Gezond poepen

In een gezonde situatie zou je niet langer dan 5 minuten moeten poepen. Je stoelgang zou rap moeten verlopen als je genoeg water drinkt en voldoende vezels binnenkrijgt.

Weetje

Wist je dat het gemiddelde zoogdier in slechts 12 seconden gepoept heeft?

Grote poep is niet goed

Na een grote maaltijd of chronische verstopping kan je extreem grote poep krijgen die het toilet verstopt.

Probeer meer water en vezels binnen te krijgen en zorg voor voldoende lichaamsbeweging. Als dat niet helpt is het verstandig om naar de huisarts te gaan.

Het is ook niet goed als je kleine poepjes hebt. Normale poep is idealiter tussen de 10 en 20 centimeter lang.

Take home message

Of je nou een man of een vrouw bent iedereen vraagt af hoe een ander poept. Wanneer een man met zijn telefoon naar de wc gaat weet je dat hij voorlopig niet terugkomt. 

Dan vraag je je al snel af hoe mannen poepen en wat een man als het gaat spatten? Legt de man zijn penis opzij?

Een man poept net zoals een vrouw en in de meeste gevallen zal een man zijn penis niet aan de kant doen bij een plons. Een plons kan je voorkomen door simpelweg wc papier in het toilet te leggen. 

Hoewel mannen lang op de wc zitten lijkt het er op dat vrouwen vaker constipatie klachten hebben.

Maar naast het poepen leest een man ook meer op de wc, dit kan een hoop verklaren.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Azpiroz, F., Fernandez‐Fraga, X., Merletti, R., & Enck, P. (2005). The puborectalis muscle. Neurogastroenterology & Motility, 17, 68-72.

Shafik, A. (1987). A concept of the anatomy of the anal sphincter mechanism and the physiology of defecation. Diseases of the Colon & Rectum, 30(12), 970-982.