Is Beugel BH Slecht? 6 Nadelen

Een beugel bh kan nuttig zijn voor vrouwen met grotere borsten, omdat de beugel ondersteuning biedt en de borsten op hun plaats houden. 

Een goed passende beugel bh kan ook rug- en nekklachten helpen verminderen, die vaak ontstaan door het dragen van een bh die niet goed past.

Maar is er ook een keerzijde? Dus is beugel bh slecht?

KORT ANTWOORD

Een beugel bh die niet goed past, kan ongemak en pijn veroorzaken. Hetzelfde geldt voor een beugel bh die te strak is. Als je last hebt van huidirritatie of schuurplekken, is het verstandig om een ander soort bh te proberen.

Zorg er dus voor dat de beugel goed past, en als je last hebt van huidirritatie of pijn kun je de beugel bh maar beter even niet dragen. Het kan ook goed zijn om af en toe bh vrij te zijn, zodat je borsten de kans krijgen om te ademen. Dit kan huidirritatie helpen voorkomen.

Al met al, kan een beugel bh nuttig zijn voor sommige vrouwen, maar het is belangrijk om een goed passende te dragen en af en toe af te laten, om irritatie of pijn te voorkomen.

Dit artikel vertelt je de nadelen van een beugel bh, en tips om de hierboven beschreven problemen te helpen voorkomen.

rugvet door bh

De nadelen van een beugel bh

Er zijn een aantal nadelen die gepaard gaan met het dragen van een beugel bh, sommige hiervan zijn:

 1. Oncomfortabel: Een beugel bh kan oncomfortabel zijn als hij niet goed past of te strak is. Dit kan leiden tot pijn, ongemak of zelfs huidirritatie.
 2. Beperkte beweging: De beugel kan beperkingen opleveren voor de beweging van de borsten, vooral als de bh te strak is of niet goed past. Dit kan leiden tot pijn of ongemak bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten.
 3. Uitdrogen van de huid: Omdat de beugel bh de borsten afdekt, kan het leiden tot uitdrogen van de huid. Dit kan leiden tot huidirritatie of zelfs infecties.
 4. Onnatuurlijk gevoel: De beugel kan een onnatuurlijk gevoel geven aan de borsten, vooral als de bh te strak is. Dit kan leiden tot ongemak of zelfs pijn.
 5. Onjuiste maat: Een onjuiste maat kan leiden tot ongemak, pijn, of zelfs beschadiging van de borsten. Dit kan leiden tot rug- en nekklachten.
 6. Beugel kan drukken: Beugel van een bh kan drukken op de huid en leiden tot irritatie, of zelfs bloeduitstortingen.

Gelukkig kun je deze nadelen helpen voorkomen.

Tips voor het dragen van een beugel bh

Er zijn een aantal tips om ervoor te zorgen dat je comfortabel bent en je borsten de juiste ondersteuning krijgen:

 1. Kies de juiste maat: Een goede pasvorm is belangrijk voor het dragen van een beugel bh. Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest, zodat je borsten niet te strak of te los zitten.
 2. Verander regelmatig van bh: Het is belangrijk om af en toe een bh vrij te geven en een andere te dragen, zodat je borsten de kans krijgen om te ademen en om irritatie te voorkomen.
 3. Verander van bh na een intensieve activiteit: Als je gaat sporten of een andere intensieve activiteit gaat doen, verander dan van bh na afloop, om te voorkomen dat je borsten worden beschadigd.
 4. Was regelmatig je bh: Zorg ervoor dat je bh regelmatig wordt gewassen, om te voorkomen dat bacteriën zich ophopen en om de hygiëne te behouden.
 5. Verander van bh als je zwanger bent of borstvoeding geeft: Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, kan je maat veranderen. Het is daarom belangrijk om de juiste maat te kiezen en regelmatig te controleren of deze nog past.
 6. Gebruik een goed passende bh: Het is belangrijk om een bh te dragen die goed past. Dit helpt om rug- en nekklachten te verminderen.
 7. Draag geen beugel bh als je last hebt van huidirritatie of pijn: Als je last hebt van huidirritatie of pijn, dan is het het beste om een ander soort bh te dragen.

Door deze tips in acht te nemen, kun je ervoor zorgen dat je comfortabel bent en dat je borsten de juiste ondersteuning krijgen als je een beugel bh draagt. 

Voordelen van een beugel bh

Een aantal voordelen van een beugel bh:

 1. Extra ondersteuning: Beugels bieden extra ondersteuning aan de borsten, vooral voor vrouwen met grotere borsten. Dit kan helpen om rug- en nekklachten te verminderen.
 2. Helpt borsten op hun plaats te houden: Beugels helpen om de borsten op hun plaats te houden en kunnen ervoor zorgen dat de borsten er strakker uit zien.
 3. Helpt bij het verminderen van rugpijn: Beugels kunnen ook helpen bij het verminderen van rugpijn die kan ontstaan door het dragen van een bh die niet goed past.
 4. Biedt een strakker uiterlijk: Beugels kunnen ervoor zorgen dat de borsten een strakker uiterlijk hebben en kunnen zorgen voor een betere definitie van de borsten.
 5. Helpt bij het verminderen van schouderpijn: Beugels kunnen ook helpen bij het verminderen van schouderpijn die kan ontstaan door het dragen van een bh die niet goed past.
 6. Biedt meer ondersteuning voor de borstspieren: Beugels kunnen ook helpen bij het ondersteunen van de borstspieren, waardoor de borsten er strakker uit komen te zien.
 7. Helpt bij het verminderen van slappe borsten: Beugels kunnen ook helpen bij het verminderen van slappe borsten.

Take home message

We hebben gezien dat een beugel nuttig kan zijn voor vrouwen met grotere borsten, omdat de beugel ondersteuning biedt en helpt om de borsten op hun plaats te houden. 

Een goed passende beugel bh kan ook helpen om rug- en nekklachten te verminderen, die vaak ontstaan door het dragen van een bh die niet goed past. 

Aan de andere kant, als je een beugel bh draagt die niet goed past, kan dit leiden tot ongemak en pijn.

Daarnaast hebben we gezien dat er een aantal nadelen zijn verbonden aan het dragen van een beugel bh, zoals oncomfortabel, beperkte beweging en uitdrogen van de huid. 

Maar we hebben ook gezien dat deze nadelen kunnen worden voorkomen door een goed passende beugel bh te dragen en af en toe een bh vrij te geven, zodat je borsten de kans krijgen om te ademen.

Het is belangrijk om te onthouden dat elk lichaam anders is en dat wat voor de een werkt, voor de ander niet werkt. 

Dus, luister naar je eigen lichaam en pas je bh aan als dat nodig is.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen