Langer je Bruine Kleur Behouden: 7 Manieren

Helaas zal je huid gaan schilferen en verlies je je zomerse kleur. Gelukkig zijn er een aantal manieren om dit proces te vertragen zodat je langer van je gezonde en stralende teint kunt genieten.

Maar hoe kan je ervoor zorgen dat je bruine kleur langer blijft zitten? Dus hoe kun je langer je bruine kleur behouden?

In dit artikel zullen we een aantal tips delen om je bruine kleur langer te behouden.

positieve gezondheid positief gelukkig

1. Voldoende water drinken

Het hydrateren van je huid is erg belangrijk als je je bruine kleur zo lang mogelijk wil behouden. 

Wanneer je huid uitgedroogd is, verliest het namelijk elasticiteit en glans, waardoor de kleur sneller vervaagt. 

Daarom is het belangrijk om je huid voldoende te hydrateren van binnenuit door voldoende water te drinken. 

Het aanbevolen dagelijkse watergebruik is ongeveer 2 liter per dag. 

Probeer dit aantal te halen door water te drinken, thee, koffie en andere niet-alcoholische dranken te consumeren. 

Door je huid goed te hydrateren, zal deze er gezonder uitzien en zal de kleur langer blijven zitten.

2. Bescherm je huid tegen de zon

Bescherming tegen de zon is onmisbaar als je je bruine kleur zo lang mogelijk wil behouden. 

De zonnestralen bevatten namelijk UVA- en UVB-straling die de huid beschadigen, wat bijdraagt aan veroudering en vervaagdheid van de bruine kleur. 

Bescherm je huid dus door middel van zonnebrandcrème of zonnebrandolie met een hoge SPF. 

Zorg ervoor dat je deze producten regelmatig opnieuw aanbrengt, vooral na het zwemmen of afdrogen met een handdoek. 

Hierdoor bescherm je je huid tegen de schadelijke straling en blijft de bruine kleur langer mooi. 

Ga voor een zonnebrandcrème of -olie met een SPF van ten minste 30, voor een optimale bescherming.

3. Vermijd de warmste uren van de dag 

Door de warmste uren van de dag te vermijden, kun je je bruine kleur langer behouden. 

Tijdens deze uren, tussen 11 uur ’s ochtends en 3 uur ’s middags, is de zon het sterkst en is de kans op verbranding en huidbeschadiging het grootst. 

Door te zorgen dat je tijdens deze uren in de schaduw bent of binnen, bescherm je je huid tegen de schadelijke UV-stralen en kun je je bruine kleur langer behouden. 

Bovendien is het ook belangrijk om te onthouden dat, hoe langer je in de zon blijft, hoe groter de kans is dat je bruine kleur vervaagt, dus het is verstandig om niet te lang in de zon te blijven, zelfs als je buiten bent tijdens de minder warme uren van de dag.

4. Blijf in de schaduw

Door in de schaduw te blijven, kun je je bruine kleur langer behouden. Wanneer je in de schaduw bent, ontvangt je huid minder UV-straling van de zon en is de kans op verbranding en huidbeschadiging veel kleiner. 

Bovendien vervaagt de kleur van je huid ook minder snel wanneer je in de schaduw bent, dus je kunt je bruine kleur langer behouden. 

Dit geldt vooral tijdens de warmste uren van de dag, wanneer de zon het sterkst is en de kans op verbranding het grootst. 

Probeer daarom zo veel mogelijk in de schaduw te blijven, of het nu door middel van een parasol, een boom of een andere soort bescherming is, om je bruine kleur langer te behouden.

5. Gebruik aftersun 

Door het gebruik van aftersun kun je je bruine kleur langer behouden. 

Aftersun is een verzorgingsproduct dat speciaal is ontwikkeld om de huid te hydrateren en te verzorgen na blootstelling aan de zon. 

Het helpt om de huid te kalmeren en te verzachten, waardoor de huid minder snel vervaagt en de kleur langer behouden blijft. 

Bovendien bevat aftersun vaak ingrediënten die de huid beschermen tegen verdere schade door UV-straling, waardoor je bruine kleur nog langer behouden blijft. 

Het is belangrijk om aftersun direct na het zonnen aan te brengen en te blijven gebruiken totdat je huid helemaal is hersteld, zodat je de maximum voordelen voor de huid krijgt en je bruine kleur langer behouden blijft.

6. Eet gezonde en hydraterende voeding

Een gezonde en hydraterende voeding kan helpen bij het behouden van je bruine kleur. 

Door gezonde en vochtinbrengende voedingsmiddelen te consumeren, zorg je voor een gezonde huid die beter in staat is om zijn kleur te behouden. 

Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten, volle granen en voldoende water helpen bij het hydrateren van de huid en ondersteunen de huid in het behouden van haar bruine kleur.

7. Vermijd zwemmen in zout en chloor water

Het vermijden van het zwemmen in Chloor of zout water is een andere manier om je bruine kleur zo lang mogelijk te behouden. 

Chloor en zout zijn namelijk onderdelen die de huid kunnen uitdrogen en beschadigen. Hierdoor kan de bruine kleur sneller vervaagd raken. 

Als je toch gaat zwemmen, probeer dan direct na het zwemmen te douchen en te hydrateren. 

Gebruik hiervoor een hydraterende lotion of olie om de huid te herstellen en de kleur te behouden. 

Ook kun je overwegen om een zwemcap te dragen om je haren te beschermen tegen het zout of Chloor water. Hierdoor zal de kleur van je huid en haren langer mooi blijven.

Take home message

Dus hoe kun je langer je bruine kleur behouden?

Je kunt je bruine kleur langer behouden door de warmste uren van de dag te vermijden en door tijd door te brengen in de schaduw. 

Het gebruiken van aftersun en het eten van gezonde en hydraterende voedingsmiddelen kunnen ook helpen. 

Zorg er tevens voor dat je voldoende water drinkt om je huid hydraterend te houden. Een combinatie van deze factoren kan helpen om je bruine kleur langer te behouden. 

Het is belangrijk om te onthouden dat iedere huid anders reageert en het belangrijk is om de juiste zorg te geven die je huid nodig heeft.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen