De Powernap Stoel: 7 Unieke functies

Tussen 13:00 en 15:00 ervaren we vaak een dip in energie. We hebben echter niet altijd een bed tot onze beschikking.

Als we echt gesloopt zijn, kunnen we bij wijze van spreken overal op in slaap vallen. Een powernap doet wonderen.

Powernaps zijn goed voor je energie, productiviteit, alertheid, creativiteit, stemming en leervermogen. Op de lange termijn komt het je gezondheid ook ten goede.

Er bestaat nogal een stigma rondom slapen op de werkplek. Gelukkig zijn er slaapstoelen speciaal voor de werkplek ontwikkeld. Dit wordt ook wel een powernap stoel genoemd.

Maar werkt een zogeheten stoel powernap?

KORT ANTWOORD

Een powernap stoel is een heuse slaapmachine. Het brengt je in een fijne slaappositie en zal je dankzij de trillingen, lichten en muziek zacht ontwaken. Slaapstoelen zijn functioneel, verstelbaar en nemen weinig ruimte in. Met een powernap stoel kun je eindelijk dutten op je werkplek. Ze zijn verstelbaar en bieden een luxueus comfort wat de productiviteit ten goede komt.

Dit artikel vertelt je of een powernap goed voor je is inclusief de unieke features.

veel energie stofwisseling

Waarom een Powernapstoel

Beter dan een bed. Volgens sommige slaapdeskundigen is een bed niet voor powernappen geschikt en kun je veel beter een kort dutje op een stoel doen.

Verstelbaar. Er zijn luxe elektrische verstelbare slaapstoelen beschikbaar. De slaapstoel biedt zowel een zit- als ligpositie. Een slaapstoel kan heerlijk zijn na het werk of sporten. 

Heerlijk ontwaken. Dankzij de voorgeprogrammeerde trillingen, lichten en muziek zul je zowel zacht als effectief ontwaken.

Luidspreker. Speciale ritmes zorgen voor ontspanning terwijl het de afleidingen uit je omgeving helpt te elimineren. In de slaapstoel zit waarschijnlijk een ingebouwde luidspreker, maar je kunt er ook een hoofdtelefoon op aansluiten. 

Bijzondere eigenschappen. Sommige powernap stoelen komen met bijzondere features zoals speciale slaapmuziek, geprogrammeerde trillingen en lichten, nulzwaartekrachtpositie, en zacht wekken. Een echte slaapmachine.

20 minuten. De firmware van de powernapsteolen zijn vaak voor een dutje van 20 minuten ontworpen. Dit wordt vaak als de ideale powernap tijd beschouwd. Om deze reden duurt de perfect voorgeprogrammeerd powernapje dus 20 minuten. Hiervoor hoef je alleen maar op de startknop te drukken. Maar je kunt de timer ook op een andere duur instellen.

Indicatoren. Er zijn verschillende handige indicatoren die het gebruik bijhouden en aangeven wanneer de stoel vrij is. Erg handig op de werkvloer.

Mooi design. Er zijn meerdere stijlvolle powernapstoelen op de markt. Naast functionaliteit moet het natuurlijk ook een mooie esthetische aanvulling zijn en goed bij de huidige werkruimte aansluiten. De producenten kunnen de kleur vaak precies op jouw werkomgeving aanpassen.

Ergonomisch design. Slaapstoelen zijn soms op een bepaalde manier ontworpen zodat je hartstelsel wordt ontlast. Zo verhoogt het de voeten, buigt het je knieën licht en laat het de spieren in je onderrug ontspannen.

Een stap in de goede richting

In het begin van de 21e eeuw vielen er steeds meer mensen in slaap richting het werk en op het werk. Slapen op het werk was iets waar je niet op betrapt wilde worden.

Vandaar dat mensen stiekem een middagdutje gingen doen in de auto, vergaderzaal of toilet. 

Een powernap van 20 minuten kan lekkerder voelen dan 8 uur slaap. Het wordt als een echte superkracht ervaren.

Uiteraard waren er zat mensen die er bakken koffie en cafeïne doorheen jaagden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig slaapstoelen beschikbaar die het stigma van slapen tijdens de werkuren teniet zullen doen.

Niet alleen je werkgever zal blij zijn met een powernapstoel, het zal ook je gezondheid ten goede komen. In dit artikel beschrijven we de gezondheidsvoordelen van powernaps. [blog]

Take home message 

Met een powernap van 15-20 minuten kun je productiviteit en alertheid een boost geven. 

Echter als er geen bed in de buurt is, vraag je je al snel af of het ook in een stoel kan. 

Er zijn stoelen speciaal ontwikkeld voor powernappen. Dit wordt ook wel een powernap stoel of slaapstoel genoemd.

Dus hoe zit het met een stoel powernap?

Van speciale slaapmuziek en trillingen tot het zacht wekken, Slaapstoelen zijn ontwikkeld om jou te helpen ontspannen.

De luxe slaapstoelen zijn in meer dan 50 kleuren beschikbaar. Alle kleuren en uitvoeringen zijn mogelijk.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen