Slapen met Slijmbeursontsteking Schouder: 8 Tips

Een slijmbeursontsteking van de schouder kan erg pijnlijk zijn en je belangrijke nachtrust belemmeren. 

De slijmbeurs is een zakje vol met vloeistof dat zich bevindt tussen de botten en het kraakbeen in de schouder. 

De slijmbeurs kan echter ontstoken raken door overmatige belasting of trauma. Dit kan leiden tot pijn, zwelling en stijfheid in de schouder, waardoor het moeilijk kan zijn om comfortabel te slapen. 

Slaap is ook nog eens belangrijk voor herstel van het lichaam. Een goede slaap kan helpen om de symptomen van slijmbeursontsteking te verminderen en het herstel te bevorderen.

In dit artikel zullen we bespreken hoe slijmbeursontsteking van de schouder je slaap kan beïnvloeden en 8 tips voor hoe je de symptomen kunt verminderen.

vrouw in bed

Tips voor slapen met een slijmbeursontsteking aan de schouder 

Een slijmbeursontsteking kan slaapproblemen veroorzaken, maar er zijn een aantal dingen die je kunt doen om de symptomen te verminderen.

Zoek een comfortabele slaaphouding. Een van de belangrijkste dingen die je kunt doen om de symptomen van slijmbeursontsteking van de schouder te verminderen, is om een comfortabele slaaphouding te vinden. Dit kan betekenen dat je op je rug of op de gezonde zijde van je lichaam slaapt. Probeer uit wat voor jou het meest comfortabel is.

Gebruik een kussen of een brace. Als je op je rug slaapt, kan het helpen om een kussen of een kussen te gebruiken om je gezonde arm te ondersteunen. Dit kan de druk op de ontstoken schouder verminderen. Er zijn ook speciale schouderbraces of hoezen beschikbaar die je kunt dragen tijdens de nacht om de schouder te ondersteunen en te beschermen.

Vermijd slapen op je ontstoken schouder. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is belangrijk om te vermijden om te slapen op de ontstoken schouder. Dit kan de pijn en zwelling verergeren.

Oefeningen. Voer oefeningen uit voorafgaand aan het slapen om de bloedcirculatie in de schouder te verbeteren en de stijfheid te verminderen. Dit kan helpen om de pijn te verminderen en de beweeglijkheid van de schouder te verbeteren.

Pijnstillers. Neem eventueel pijnstillers voor het slapen, overleg wel altijd eerst met een arts of apotheker.

Let op je gewicht. Overgewicht kan de druk op de schouder verhogen, waardoor de symptomen van slijmbeursontsteking erger kunnen worden. Probeer je gewicht onder controle te houden door gezond te eten en te bewegen.

Overleg met een arts of fysiotherapeut. Als je problemen hebt met slapen door slijmbeursontsteking van de schouder, is het raadzaam om een arts of fysiotherapeut te raadplegen voor specifieke aanbevelingen. Zij kunnen je helpen met het ontwikkelen van een behandelingsplan dat is afgestemd op jouw specifieke omstandigheden.

Hoe beïnvloedt een slijmbeursontsteking je slaap?

Slijmbeursontsteking van de schouder kan een aantal manieren invloed hebben op de kwaliteit van slaap. 

Pijn. De meest voor de hand liggende manier waarop slijmbeursontsteking van de schouder de slaap kan beïnvloeden, is door pijn. De ontsteking kan leiden tot pijn in de schouder, waardoor het moeilijk kan zijn om comfortabel te slapen. Dit kan leiden tot moeite met in slaap vallen, vaak wakker worden of ’s nachts wakker worden.

Beperkte beweging. Slijmbeursontsteking van de schouder kan leiden tot stijfheid en beperkte beweging van de schouder. Dit kan betekenen dat je niet in staat bent om in sommige posities te slapen, of dat je wakker wordt als je in een bepaalde houding rolt.

Slaapverstoring. Pijn, stijfheid en beperkte beweging kunnen leiden tot slaapverstoring. Dit kan betekenen dat je niet goed slaapt of dat je niet uitgerust wakker wordt. Dit kan leiden tot vermoeidheid, irritatie en soms concentratieproblemen overdag.

Vermindert de kwaliteit van de slaap. De bovengenoemde factoren kunnen leiden tot een slechte nachtrust en dus een vermindering van de kwaliteit van de slaap.

Take home message

We hebben net besproken hoe slijmbeursontsteking van de schouder invloed kan hebben op de kwaliteit van slaap en hoe er verschillende manieren zijn om de symptomen te verminderen. 

Gelukkig kan slijmbeursontsteking van de schouder behandeld worden met verschillende methoden, zoals fysiotherapie, medicijnen, injecties of chirurgie.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat slaap belangrijk is voor herstel van het lichaam. 

Een goede slaap kan helpen om de symptomen van slijmbeursontsteking te verminderen en het herstel te bevorderen. 

Door de juiste technieken te gebruiken bij het uitvoeren van bepaalde activiteiten, zoals het tillen van zware objecten of het uitvoeren van bepaalde sporten, kan de kans op slijmbeursontsteking worden verkleind.

Het is belangrijk om een behandelingsplan te ontwikkelen met een arts of fysiotherapeut. 

Er zijn ook een aantal tips zoals het gebruiken van een comfortabele slaaphouding, een kussen of brace, oefeningen voorafgaand aan het slapen, het nemen van pijnstillers of overleg met een arts of fysiotherapeut voor specifieke aanbevelingen die kunnen helpen bij het verminderen van de symptomen. 

Het is belangrijk om te onthouden dat iedereen anders is, dus wat voor de een werkt kan voor de ander niet werken.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen