De Truffelthee Werking: Effecten, Snelheid, Maag en Smaak.

Om de effecten van truffels sneller te ervaren maken mensen er thee van. Bovendien heb je in vergelijking met het eten van truffels geen last van de vieze smaak

Hoewel dit onverstandig is, komen er meer mensen achter en groeit de interesse. Daarom ben je misschien benieuwd naar de truffelthee werking.

KORT ANTWOORD

In vergelijking met gewone truffels kan je de eerste effecten van truffelthee sneller opmerken. Het wordt namelijk sneller opgenomen. Daarnaast schijnt het ook zachter voor de maag te zijn. De potentie van de truffelervaring wordt dus niet minder, terwijl je misselijkheid kunt vermijden.

Dit artikel vertelt je meer over de truffelthee werking, hoe truffelthee misselijkheid kan verminderen en wat de effecten ervan zijn.

vers geplukte truffels

Minder misselijkheid

Naast een snellere werking en een minder onaangename smaak is er nog een reden dat zogeheten ‘’psychonauten’’ of truffelthee overstappen.

Zo kan truffelthee misselijkheid verminderen. De schimmels bevatten namelijk onverteerbare chitinedelen die ongemak in de maag kunnen veroorzaken.

Je wordt dus niet misselijk door de psilocybine maar door de onverteerbare bestanddelen erin.

Met thee kun je de viezigheid dus weggooien en kan misselijkheid tegen worden gegaan.

Wat zijn truffels

Magic truffels worden ook wel psilocybinetruffels of sclerotia genoemd.

Het zijn psychoactieve schimmels die psilocybine en psilocine bevatten. Dit zijn psychedelische moleculen die krachtige psychedelische effecten teweegbrengen.

Maar wat zijn de effecten ervan?

Truffel thee effecten

Er zit een verschil tussen de werking van truffel en truffelthee. 

Truffels worden meestal als onsmakelijk ervaren. Na een kwartier zal de truffel langzaam gaan werken en na 30 tot 60 minuten zal de trip beginnen. 

Mensen die truffelthee maken kunnen de effecten sneller opmerken.

Eerste truffelthee effecten:

  1. geluiden die in elkaar overvloeien
  2. ontspanning
  3. een euforisch gevoel
  4. zwakkere spieren

Truffelthee smaak 

Om de smaak van truffel thee te omschrijven zullen de truffels als voorbeeld nemen. Het is erg lastig om de smaak van truffels te beschrijven. 

Veel mensen geven aan dat ze net zo smaken als hoe ze ruiken namelijk: nootachtig, eikachtig, aards, sappig en zoet met prikkende hartige noten. 

Truffels bevatten een aardse/vleesachtige/muskusachtige/ gamige smaak. 

Weinig informatie

Mensen zijn benieuwd naar de truffelthee werking, maar helaas is er niet veel informatie over te vinden.

Het internet staat vol met recepten, maar wat de precieze verschillen zijn tussen het consumeren van truffels en truffel thee is maar moeilijk te vinden.

Hopelijk ben je meer te weten gekomen over de truffelthee werking. Wij willen het gebruik van drugs op geen enkele manier stimuleren. Wees uiterst voorzichtig en overleg met een medische professional.

Take home message

De meest gebruikelijke manier is het rauw eten van truffels en paddenstoelen. Echter, de smaakpapillen vinden het consumeren van truffels niet altijd zo fijn. 

Je vraagt je misschien ook af of thee de potentie van de truffels vermindert. Dus wat gebeurt er met de truffelthee werking?

Door er thee van te maken zul je het sneller opnemen en zullen de effecten sneller optreden. 

Bij grotere doseringen wordt de smaak vaak een probleem. Vandaar dat mensen er thee van willen maken. Zo zou je er ook zoetstoffen en honing aan toe kunne voegen.

Truffelthee zou ook zachter voor de maag kunnen zijn.

Dit komt doordat schimmels onverteerbare chitinedelen bevatten die ongemak in de maag kunnen veroorzaken. Met truffel thee kun je dit tegengaan.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen