Waar Laat je je arm bij Lepeltje Lepeltje? 3 Opties

Het eeuwenoude dilemma van lepeltje-lepeltje liggen. Je ligt lekker tegen je partner aan, maar dan komt de vraag: waar laat je je arm? 

Leg je hem bovenop, eronder, ertussenin? Je wilt natuurlijk niet dat je arm gaat afknellen. 

Het kan een ingewikkeld vraagstuk zijn, maar geen zorgen want er zijn gelukkig een aantal opties om uit te kiezen. 

Dus waar laat je je arm bij lepeltje lepeltje?

KORT ANTWOORD

Sommige mensen leggen hun arm bovenop de arm van hun partner, terwijl anderen ervoor kiezen om hun arm onder de arm van hun partner te leggen. Een derde optie is om je arm tussen jullie in te leggen, hoewel dat soms oncomfortabel kan zijn.

Dit artikel vertelt je waar je je arm bij lepeltje lepeltje laat, welke positie het meest comfortabel is inclusief nog een aantal handige tips.

verliefd koppel

Kun je je arm onder het hoofd plaatsen?

Het is niet onverstandig om je arm onder het hoofd van je partner te plaatsen bij lepeltje-lepeltje liggen, maar het kan wel oncomfortabel worden na verloop van tijd. 

Het kan namelijk leiden tot stijfheid en zelfs pijn in de arm, nek en schouder, vooral als de positie langere tijd wordt aangehouden.

Als je je arm onder het hoofd van je partner wilt plaatsen, dan kun je het beste een kussen gebruiken om extra ondersteuning te bieden. 

Op deze manier kun je voorkomen dat je arm gevoelloos wordt of pijnlijk aanvoelt. Je kunt bijvoorbeeld een klein kussen of een opgerolde handdoek onder het hoofd van je partner leggen en je arm erop laten rusten.

Arm om je partner

Een andere optie is om je arm om je partner heen te slaan en je hand op hun borst te leggen, of om je arm bovenop hun arm te leggen. 

Deze posities zorgen ervoor dat je arm niet onder druk komt te staan en dat er geen onnodige spanning op je nek of schouders komt te staan.

Uiteindelijk is het belangrijk om te luisteren naar je eigen lichaam en de comfortabelste positie te vinden voor jou en je partner. 

Het kan helpen om verschillende posities uit te proberen en te experimenteren met kussens en andere hulpmiddelen om de meest comfortabele slaaphouding te vinden.

Weetje

Wist je dat lepeltje-lepeltje het ‘knuffelhormoon’ oxytocine verhoogt wat je geluk en welzijn kan bevorderen? Het is dus meer dan een slaappositie.

De meest comfortabele positie

De meest comfortabele positie tijdens het lepeltje-lepeltje liggen is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder lichaamsgrootte, voorkeuren en eventuele medische problemen. 

Over het algemeen zijn er echter twee veelvoorkomende posities die als comfortabel worden beschouwd:

De klassieke positie: bij deze positie ligt de partner die achteraan ligt op de zij, terwijl de andere partner tegen hen aan ligt, met hun lichaam in dezelfde positie. De voorste partner kan hun arm om de achterste partner heen slaan, terwijl de achterste partner hun arm bovenop de arm van de voorste partner kan leggen. Deze positie biedt een goede lichaamsondersteuning en zorgt voor een gevoel van intimiteit.

De gespiegelde positie: bij deze positie draaien beide partners zich om en liggen ze op hun zij, met hun gezichten in tegenovergestelde richtingen. De achterste partner legt de bovenste been over het onderste been van de voorste partner en legt hun arm om hun heup. Deze positie kan handig zijn voor stellen die moeite hebben om in slaap te vallen omdat het beide partners de vrijheid geeft om comfortabel te bewegen.

Het is belangrijk om op te merken dat de comfortabelste positie voor het ene koppel niet per se de comfortabelste positie is voor een ander koppel. 

Het is daarom belangrijk om te experimenteren met verschillende posities en te luisteren naar elkaars feedback om te bepalen welke positie het meest comfortabel is voor jullie.

Wat bepaalt de comfortabiliteit?

Verschillende factoren kunnen invloed hebben op de comfortabelste lepeltje-lepeltje positie. Hier zijn een aantal voorbeelden:

Lichaamsgrootte: Bij het lepeltje-lepeltje liggen, past het lichaam van de ene partner tegen dat van de andere partner. Bij een grootteverschil tussen de partners, kan het lastig zijn om een comfortabele positie te vinden. Bijvoorbeeld, als de ene partner aanzienlijk langer is dan de ander, kan het voor de langere partner moeilijk zijn om zichzelf te ondersteunen in de klassieke positie. In dit geval kan de gespiegelde positie misschien beter werken.

Voorkeuren: Ieder individu heeft zijn eigen voorkeuren als het gaat om slaaphouding en deze voorkeuren kunnen ook van invloed zijn op de comfortabelste lepeltje-lepeltje positie. Sommige mensen vinden het prettig om dicht tegen hun partner aan te liggen, terwijl anderen liever wat meer ruimte hebben. Bovendien kan de voorkeur voor het positioneren van de armen en benen van persoon tot persoon verschillen.

Medische problemen: Medische aandoeningen zoals rugpijn, gewrichtsproblemen of slaapapneu kunnen invloed hebben op de comfortabelste lepeltje-lepeltje positie. Bijvoorbeeld, als één van de partners last heeft van rugpijn kan het helpen om een extra kussen te gebruiken voor ondersteuning of om de positie aan te passen om druk op de pijnlijke plek te verminderen.

Take home message

Bij lepeltje-lepeltje liggen kan je je arm onder je hoofd leggen, om je partner heen slaan en op hun borst laten rusten, bovenop de arm van je partner leggen, of tussen je lichaam en dat van je partner klemmen. 

Het is belangrijk om een positie te vinden die comfortabel is en voorkomt dat je arm onder druk komt te staan. 

Een kussen kan helpen om extra ondersteuning te bieden. Experimenteer met verschillende posities om de meest comfortabele slaaphouding te vinden. 

Het belangrijkste is om te zorgen voor een goede nachtrust, waarbij jij en je partner zich comfortabel voelen.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen