DE AUTEURS

Lees op deze pagina meer over de auteurs. 

de auteurs
auteur

Reginald

Mijn verhaal

Leuk dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Reginald en na mijn vrijwillige dienst in de landmacht ben ik psychologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Je vraagt je misschien af hoe ik in de wereld van intermittent fasting terecht bent gekomen en dat leg ik je graag uit.

Ik ben altijd veel bezig geweest met voeding en sport. In het verleden heb ik bijna elk dieet en sportmethode geprobeerd.

Mijn doel varieerde van afvallen en spiergroei, tot productiviteit, gezondheid en geluk. Ik heb gemerkt dat diëten niet werken als ze tijdelijk zijn, omdat men ‘gedoemd’ is terug te vallen in hun oude gewoontes. Een goed dieet is waar je jezelf (voor altijd) aan kan houden. Ik weet het.. Dat is moeilijk om te accepteren, omdat je belangrijke momenten niet wilt opgeven, maar het is wel de realiteit.

Wat mij specifiek tot het intermittent fasting dieet trok, was dat ik mij veel productiever voelde. Dit is iets wat ik niet zo snel terug zag in elk ander dieet. Hier hecht ik persoonlijk veel waarde aan, waardoor ik meer voordelen in deze lifestyle t.o.v. mijn vorige lifestyle.  Ook merkte ik dat ik betreft spiergroei niets tekort kwam.

Vandaag de dag volg ik het intermittent fasting dieet al een jaar of 5. Ik begon met het 16:8 schema, maar was na een maand vanwege motivatiegebrek gestopt. Vanaf toen begon ik wel eens vaker spontaan het ontbijt over te slaan, omdat ik niet zo’n honger had en wist ik dat het niet zoveel uitmaakte. Op een gegeven moment ontbijtte ik nooit meer en rolde ik langzaam de intermittent fasting lifestyle weer in.

Ik wilde meer productiviteitsvoordelen ervaren en heb mijn vastenperiode toen verlengd naar 20-22 uur. Dit gaat me prima af en ik ben erg blij dat mijn lichaam hier nu volledig aan gewend  is geraakt. Naar mijn idee heeft het lichaam de meeste moeite met het aanpassen van regulier eten naar een 16:8 schema. Maar zodra je bent aangepast, is je lichaam enorm flexibel en ben je niet meer zo afhankelijk van de timing van het eten. Alsof je lichaam begrijpt dat eten in overvloed is en je vertrouwd dat je het adequaat zult voeden.

Het doel van deze blog is niet per se om intermittent fasting te promoten, omdat ik begrijp dat dit niet voor iedereen de beste methode kan zijn. Maar er begon in mijn omgeving redelijk veel interesse te komen voor dit onderwerp en de informatiebeschikbaarheid (in normaal Nederlands) was onder de maat.

Er zijn zat mensen bij wie dit dieet perfect past en speciaal voor die geïnteresseerde die wellicht wel hun lifestyle kunnen verbeteren met intermittent fasting, schrijven we deze blogs.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om contact met mij op te nemen via info@gohumannature.com. Ik hoor graag hoe het met je gaat.

auteur

Diederik

Mijn verhaal

Leuk dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Diederik en van jongs af aan was ik al
geïnteresseerd in gezondheid en het menselijk lichaam. Daarom ben ik na mijn VWO direct
geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Je vraagt je misschien af hoe ik in de wereld van intermittent fasting ben terecht gekomen en dat
leg ik je graag uit. Ik heb veel sporten beoefend en ik ben altijd veel bezig geweest met voeding. Ik begon met judo en karate en vervolgens ging ik op voetbal en tennis. Momenteel ben en ik veel bezig met fitness en buitensport.

Omdat ik veel wedstrijden moest spelen was voeding zeer belangrijk. Mijn dieet was daarom
met name gericht op herstel, spiergroei en gezondheid.

Net als Reginald merkte ik al snel dat ik traditionele diëten niet op de lange termijn kon
volhouden. De calorierestrictie en de beperkingen die werden opgelegd waren de redenen waarom ik en velen anderen terugvielen in hun oude eetgewoontes.

Als je een goed dieet wilt waar je jezelf (voor altijd) aan kan houden moet je er echt van houden. Het dieet wordt dan in wezen een onderdeel van jezelf. Toen ontdekte ik intermittent fasting. Na 2 weken was m’n lichaam al aan het vasten gewend en was ik niet meer zo afhankelijk van de timing van het eten.

Het moment dat ik tijdens het vasten veel meer energie had was ik verkocht. Ik was daarnaast
veel productiever en had meer kracht in de sportschool.

Ik was stomverbaasd toen ik erachter kwam hoeveel fabels er wel niet waren rondom het ontbijt. Sindsdien heb ik nooit meer ontbeten. Vasten is echt een onderdeel van mijn identiteit
geworden.

Vandaag de dag volg ik het intermittent fasting dieet al 3 jaar. Kortom, ik heb al 3 jaar niet meer ontbeten. Ik begon zoals de meeste mensen met het 16:8 schema, waarna ik ben overgegaan op het 18:6 schema.

Mijn valkuil is dat ik vaak te extreem ben, ik schiet dan door in het vasten. Het schrijven van
deze blogs heeft mij veel inzicht gegeven en heeft mij geleerd hoe ik het ongezonde pad kan
vermijden.

Het doel van onze blogs is niet per se om intermittent fasting te promoten, omdat ik begrijp dat
dit misschien niet voor iedereen de beste methode is. In mijn omgeving werd er steeds meer over het onderwerp gesproken, maar er was onvoldoende informatie beschikbaar en wetenschappelijke onderbouwing ontbrak vaak.

Regi en ik hebben beide een wetenschappelijke achtergrond. Omdat we over gezondheid
schrijven vinden we het belangrijk dat de informatie op de website onderbouwd en up-to-date is.

Wij schrijven deze blogs omdat we ervan overtuigd zijn dat dit voor de meeste mensen een gezonde levensstijl verandering teweeg kan brengen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om contact met mij op te nemen via info@gohumannature.com.