DE AUTEURS

Lees op deze pagina meer over de auteurs. 

de auteurs
auteur

Reginald

Mijn verhaal

Leuk dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Reginald en na mijn vrijwillige dienst in de landmacht ben ik psychologie gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ik ben altijd veel bezig geweest met voeding en sport. In het verleden heb ik bijna elk dieet- en sportmethode geprobeerd.

Mijn doel varieerde van afvallen en spiergroei, tot productiviteit, gezondheid en geluk. Ik heb gemerkt dat diëten niet werken als ze tijdelijk zijn, omdat men ‘gedoemd’ is terug te vallen in hun oude gewoontes. Een goed dieet is waar je jezelf (voor altijd) aan kan houden. Dat is moeilijk om te accepteren, omdat je belangrijke momenten niet wilt opgeven, maar het is wel de realiteit.

Voornamelijk in mijn zoektocht naar een zo’n gezond mogelijk leven, heb ik moeite gehad om duidelijke en betrouwbare informatie te vinden. 

Dit vond ik raar, omdat het zo’n essentieel onderwerp is wat voor iedereen toegankelijk zou moeten zijn.

Samen met Diederik hebben ik besloten daar verandering in te brengen en de grootste gezondheidswebsite van Nederland op te bouwen. Je zult ons dus ongetwijfeld nog vaak tegenkomen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om contact met mij op te nemen via info@gohumannature.com. Ik hoor graag hoe het met je gaat.

auteur

Diederik

Mijn verhaal

Leuk dat je meer over mij wilt weten. Mijn naam is Diederik en van jongs af aan was ik al
geïnteresseerd in gezondheid en het menselijk lichaam. Daarom ben ik na mijn vwo direct
geneeskunde gaan studeren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Ik heb veel sporten beoefend en ik ben altijd veel bezig geweest met voeding. Ik begon met judo en karate en vervolgens ging ik op voetbal en tennis. Momenteel ben en ik veel bezig met fitness en buitensport.

Omdat ik veel wedstrijden moest spelen was voeding zeer belangrijk. Mijn dieet was daarom
met name gericht op herstel, spiergroei en gezondheid.

Net als Reginald, merkte ik al snel dat ik traditionele diëten niet op de lange termijn kon
volhouden. De calorierestrictie en de beperkingen die werden opgelegd waren de redenen waarom ik en velen anderen terugvielen in hun oude eetgewoontes.

Als je een goed dieet wilt waar je jezelf (voor altijd) aan kan houden moet je er echt van houden. Het dieet wordt dan in wezen een onderdeel van jezelf. Toen ontdekte ik intermittent fasting – een vrij radicaal dieet waarbij vaak het ontbijt wordt overgeslagen.

Ik dacht altijd dat het ontbijt heel belangrijk was, maar na 2 weken was mijn lichaam al aan het vasten gewend en voelde ik mij op alle fronten beter dan voorheen.

Ik was stomverbaasd toen ik erachter kwam hoeveel fabels er wel niet waren rondom voeding. In mijn omgeving wordt er veel over voeding en levensstijl gesproken, maar er was onvoldoende informatie beschikbaar en wetenschappelijke onderbouwing ontbrak vaak.

Reginald en ik hebben beiden een wetenschappelijke achtergrond. Omdat we over gezondheid
schrijven vinden we het belangrijk dat de informatie op de website onderbouwd en up-to-date is zodat mensen hier echt iets mee kunnen.

Wij schrijven deze blogs omdat we ervan overtuigd zijn dat de juiste voeding en gezonde levensstijl ontzettend veel verandering teweeg kan brengen.

Bedankt voor het lezen van mijn verhaal. Mocht je vragen hebben, voel je vrij om contact met mij op te nemen via info@gohumannature.com.