Langer je Poep Inhouden: 5 Manieren

We hebben allemaal wel eens bijna in onze broek gepoept. Soms is er nou eenmaal geen toilet in de buurt en soms kan het niet om praktische redenen zoals op het werk of tijdens het reizen.

Er zijn dus momenten in ons leven waarop het nodig is om onze ontlasting langer te beheersen. Dus hoe kan je langer je poep inhouden?

In dit artikel zullen we verschillende methoden bespreken waarmee je de ontlasting beheersing kunt verbeteren zodat je niet meer in ongemakkelijke situaties komt.

hoe-lang-zonder-poepen

1. Train de bekkenbodemspieren

Bekkenbodemspieren spelen een cruciale rol bij het beheersen van de ontlasting. Door regelmatig bekkenbodemspieroefeningen te doen, kun je het vermogen om de ontlasting te beheersen verbeteren. 

Bekkenbodemspieroefeningen zijn gemakkelijk uit te voeren en kunnen op elk moment van de dag worden gedaan, zonder dat je je dagelijkse activiteiten hoeft te onderbreken.

Je kunt deze oefeningen doen door te knijpen en te ontspannen van de bekkenbodemspieren. 

Het kan goed zijn om deze oefeningen ten minste drie keer per dag te doen.

2. Drink niet teveel voor het slapengaan

Vermijd het drinken van veel vocht vlak voor het slapengaan. 

Als je veel vocht drinkt vlak voor het slapengaan, zal je lichaam meer aandringen om naar het toilet te gaan, wat je vermogen om de ontlasting te beheersen kan verminderen. 

Probeer daarom het drinken van vocht enige uren voor het slapengaan te beperken.

3. Wacht niet tot het laatste moment

Probeer niet te wachten tot het laatste moment om naar het toilet te gaan, want als je te lang wacht om naar het toilet te gaan, wordt je ontlasting zachter en moeilijker om te beheersen. 

Daarom is het belangrijk om regelmatig naar het toilet te gaan, zodra je het gevoel hebt dat je moet poepen.

4. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen en dranken

Vermijd voedingsmiddelen en dranken die diarree veroorzaken. 

Sommige voedingsmiddelen en dranken kunnen diarree veroorzaken en je vermogen om de ontlasting te beheersen verminderen. 

Voedingsmiddelen zoals fruit, groenten en dranken zoals koffie en alcohol moeten worden vermeden of beperkt.

5. Overweeg eventueel medicijnen

Overweeg medicatie te gebruiken onder supervisie van een arts. 

In ernstige gevallen kun je medicatie overwegen om je vermogen om de ontlasting te beheersen te verbeteren. 

Loperamide is een veelgebruikt medicijn voor dit doel, maar het is belangrijk om het alleen te gebruiken onder supervisie van een arts en voor kortdurend gebruik. 

Het gebruik van medicatie moet altijd in overleg met een arts plaatsvinden, omdat er bijwerkingen en interacties met andere medicijnen kunnen zijn.

Take home message

Er zijn dus een aantal manieren om je vermogen om de ontlasting te beheersen te verbeteren. Dus hoe kun je langer je poep inhouden?

Door de bekkenbodemspieren te trainen, het drinken van vocht voor het slapengaan te beperken, op tijd naar het toilet te gaan, voedingsmiddelen en dranken die diarree veroorzaken te vermijden en medicatie te overwegen onder supervisie van een arts, kun je je vermogen om de ontlasting te beheersen verbeteren en meer zelfvertrouwen hebben. 

Het is echter altijd het beste om een arts te raadplegen voor een correcte diagnose en behandelplan.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen