Werken Edelstenen voor het Immuunsysteem?

Mensen die actief met hun energie bezig zijn proberen met edelstenen hun afweer te versterken. Volgens voorstanders kunnen edelstenen je eigen vibraties doen versterken en als het ware je eigen programma laten activeren. 

Sommige mensen kopen een edelsteen om het immuunsysteem een boost te geven, maar is dat wel werkzaam? Kortom, werkt een immuunsysteem edelsteen?

KORT ANTWOORD

Edelstenen die het immuunsysteem zouden versterken zijn Carneool, Lapis Lazuli, Aventurijn, Toermalijn, Malachiet, Bloodstone en Sodaliet. Volgens voorstanders gaan er energiestromen door de edelsteen die je lichaam kan opnemen. Er is hier overigens geen wetenschappelijk bewijs voor.

Dit artikel vertelt je het werkingsmechanisme van edelstenen, de voordelen en de gevaren.

spirituele vrouw wacht op zonsondergang

Hoe edelstenen werken

Als je een edelsteen draagt, zenden ze krachtige trillingen uit die met de energie om ons heen interferen. 

Edelstenen zijn onderdeel van de spirituele wetenschap. Zo zou elk object bepaalde energie uitzenden. Een energie die wij niet kunnen meten maar alleen kunnen voelen met ons ‘6e zintuig’.

Deze energieën worden met andere mensen en dingen uitgewisseld en beïnvloeden onze geest en levenssituaties.

Volgens voorstanders gaan er energiestromen door de edelsteen die je lichaam op kan nemen. Zo zou een edelsteen de kosmische energie en zonne-energie bij zich dragen.

Je zou er ook kwaadaardige effecten teniet mee kunnen doen. Deze werkingsmechanismen kunnen niet bewezen worden.

Wees je ervan bewust dat dit de uitleg is van voorstanders dat dus niet door wetenschappelijk onderzoek is vastgesteld.

Na hoe lang een edeldsteen werkt 

Een hoogwaardige edelsteen zou na 10-15 dagen dragen vruchten beginnen af te werpen, maar het kan daarvoor al kleine resultaten opleveren. 

Tot 5 jaar lang zou een edelsteen werkzaam blijven, aldus de voorstanders.

Voordelen van edelstenen

Er zijn verschillende redenen waarom mensen edelstenen dragen waaronder:

  1. unieke helende krachten
  2. reiniging
  3. verbinding met het verleden
  4. kalmering
  5. duurzaamheid
  6. zichtbaar doel

Jammer genoeg kunnen deze heilzame effecten niet wetenschappelijk aangetoond worden. Wees je daar bewust van voordat je een edelsteen gaat aanschaffen.

Na het aanraken van bepaalde edelstenen kom je in contact met stoffen en mineralen. Daar kunnen ook fysisch giftige stoffen bij zitten zoals mineraalstof, silica of asbest.

Take home message

Volgens voorstanders kun je met kristallen en edelstenen de genezing bevorderen en kun je met edelsteneen zoals de Carneool, Lapis Lazuli, Malachiet, Aventurijn, Toermalijn, Bloodstone en Sodaliet je immuunsysteem versterken.

Zo wordt de heldere kwarts als de meester genezer beschouwd en zou het je geheugen, concentratie en energie kunnen verbeteren. 

Een immuunsysteem edelsteen of ritueel zou niet je enige strategie moeten zijn om een gezondheidsprobleem op te lossen. Maak ook gebruik van conventionele methoden (even langs de huisarts).

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Ishaque, S., Saleem, T., & Qidwai, W. (2009). Knowledge, attitudes and practices regarding gemstone therapeutics in a selected adult population in Pakistan. BMC Complementary and Alternative Medicine, 9(1), 1-17.