Werkt Magnesium voor Frozen Shoulder?

De belangrijkste symptomen van een frozen shoulder zijn pijn en stijfheid. De pijn kan hevig en aanhoudend zijn.

Jammer genoeg werken rust, fysiotherapie en pijnstillers vaak niet zo goed. En misschien zit je ook niet zo te wachten op een injectie.

Om de klachten te verminderen en het herstel te bevorderen vraag je je daarom al snel af of een supplement zoals magnesium daar een handje mee zou kunnen helpen.

Het zou heel fijn zijn omdat je een spray direct op de pijnlijke plek kunt aanbrengen. Maar werkt magnesium?

KORT ANTWOORD

Een belangrijke voedingsstof van je gewichten en spierweefsels is magnesium. Een tekort kan tot stijfheid leiden. Met een transdermale magnesiumspray kun je je dagelijkse behoefte aan magnesium binnenkrijgen. Jammer genoeg zijn er geen wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de effectiviteit van magnesium voor een frozen shoulder.

Dit artikel vertelt je de supplementen voor een frozen shoulder en andere behandelingsopties.

waar magnesium goed voor is

Supplementen tegen frozen shoulder

Er zijn een aantal vrij verkrijgbare supplementen die de pijn en ontstekingen zouden kunnen verminderen:

  1. visolie omegaomega 3-vetzuren
  2. kurkuma
  3. chondroïtine
  4. glucosamine

De effectiviteit zal helaas minimaal zijn, maar alle beetjes kunnen helpen. Daarnaast zijn er ook nog de reguliere behandelingsopties.

Reguliere behandeling

  1. fysiotherapie
  2. het vermijden van pijnlijke bewegingen
  3. schouder voorzichtig bewegen
  4. pijnstillers
  5. corticosteroïden injectie
  6. schouderoefeningen om beweging weer terug te krijgen wanneer je eenmaal minder last hebt

Er zijn dus nogal wat andere behandelingsopties die wel onderzocht zijn. Laat je dus goed informeren door je arts of fysiotherapeut. Zij weten wat het beste voor je is.

Take home message 

Frozen shoulder (capsulitis adhesiva) leidt tot aanhoudende pijn en stijfheid wat het bewegen ervan moeilijker of zelfs onmogelijk kan maken.

Helaas werkt een conservatieve behandeling vaak niet goed. Anderzijds lijkt een injectie het meest effectief te zijn. Maar kan een supplement ook helpen? Kortom, werkt frozen shoulder magnesium?

Een belangrijke voedingsstof van je gewrichten en spierweefsels is magnesium en een tekort daaraan kan tot stijfheid leiden. 

Er zijn echter geen wetenschappelijke onderzoeken verricht naar de effectiviteit ervan waardoor we er dus geen uitspraken over kunnen doen.

Andere behandelingsopties omvatten het vermijden van pijnlijke bewegingen, pijnstillers en schouderoefeningen als je minder last hebt om de bewegingen terug te krijgen.

Meestal kan de diagnose op basis van de de tekenen en symptomen gesteld worden.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Nagy, M. T., MacFarlane, R. J., Khan, Y., & Waseem, M. (2013). Suppl 3: The Frozen Shoulder: Myths and Realities. The open orthopaedics journal, 7, 352.