Hoe Krijg je Aders op je Biceps: 2 Manieren

De biceps staat ook wel bekend als “Popeye spier” omdat er een harde bal tevoorschijn komt wanneer je de biceps aanspant. 

Maar naast spiermassa willen mensen ook meer aderen op deze mooie spier. Dus hoe krijg je aders op je biceps?

KORT ANTWOORD

Onderhuids lichaamsvet bedekt je spieren, dus als je minder lichaamsvet hebt, zullen je aderen zichtbaarder worden. De aderen op je biceps zullen zichtbaarder worden door je spiermassa te vergroten en de hoeveelheid lichaamsvet te verminderen. Deze resultaten kun je bereiken door het juiste trainingsschema, een gezond dieet, cardio en eventueel bloedstroom restrictie training. Bodybuilders hebben dus zowel gedefinieerde spieren als een laag lichaamsvet waardoor ze zichtbare aderen krijgen.

Dit artikel vertelt je hoe je aders op je biceps krijgt, de grote rol die je genen spelen inclusief gezondheidsproblemen waarbij je zichtbare aderen kunt krijgen.

bodybuilder

Zichtbare aderen genetica

  1. Doorschijnende huid. De huid van sommige mensen zal soms van nature gemakkelijker doorschijnen waardoor de aderen dus zichtbaarder zijn. Iets wat je met name na een training goed ziet.
  2. Brede aderen. De aderen kunnen ook van nature breed zijn en dichter bij het huidoppervlak liggen wat ze dus ook zichtbaarder maakt. 

Teken van fitheid

gespierde arm met dumbbellVeel mensen beschouwen geaderde armen als een teken van fitheid. Hoewel dit niet noodzakelijk waar is, zie je geaderde armen vaker bij degenen die veel spieren hebben en juist weinig lichaamsvet.

Echter, geaderde armen kunnen ook duiden op een gezondheidsprobleem.

Wat je zeker niet wilt

Met meer spiermassa en juist minder vet zullen je aderen dus zichtbaarder worden. Er zijn echter nog een aantal dingen waardoor er zichtbare aderen op je armen kunnen komen.

Andere oorzaken van aderlijke armen zijn onder andere:

  1. hoge stressniveaus
  2. verhoogde bloeddruk
  3. genetica
  4. leeftijd

Ook kan er bij gewichtheffen aderverkalking optreden waardoor je spieren kunnen opzwellen en de aderen naar je oppervlak geduwd worden. Hier zit je natuurlijk niet op te wachten.

Kortom, zichtbare aders zijn niet altijd een goed teken. Maar zijn er bepaalde hacks waardoor je gemakkelijker aderen op je armen kunt krijgen?

Minder water drinken

Er wordt ook nog wel eens gedacht dat je je aderen zichtbaarder kunt maken door simpelweg water te drinken.

De gedachte hierachter is dat je door het drinken van meer water meer vocht zou uitscheiden en je dus minder vocht vasthoudt. Het zou ook nog eens je metabolisme kunnen verhogen.

Echter, je aderen zullen alleen zichtbaarder worden door dus meer spieren op te bouwen en het lichaamsvetpercentage te verlagen. Er zijn geen shortcuts, dit is de enige manier.

Take home message

Om opvallende armen te krijgen willen veel mensen naast spiermassa ook een goed geaderde biceps.

Hoe krijg je aders op je biceps?

Je zult je spiermassa moeten vergroten en de hoeveelheid lichaamsvet moeten verminderen. Door het lichaamsvet dat je spieren bedekt te verminderen, zullen je aderen namelijk prominenter worden.

Het juiste dieet, cardio en bloedstroom restrictie training kunnen je daarbij helpen.

Belangrijke factoren die bepalen of je aders op je biceps krijgt zijn dus spiermassa, vet en je genetica.

Sommige mensen hebben van nature een doorschijnende huid of brede aderen waardoor ze zichtbaarder kunnen zijn. 

Zichtbare aderen zijn niet altijd goed. Ook hoge stressniveaus, verhoogde bloeddruk en de leeftijd kunnen hier aan bijdragen, iets wat je natuurlijk niet wilt hebben.

Er komt dus meer bij kijken dat je in eerste instantie had verwacht, maar als het makkelijk was geweest had natuurlijk iedereen aders op de biceps.

Er zijn dus geen shortcuts, dus als je zichtbare resultaten wilt hebben zul je de tijd er in moeten stoppen en toegewijd moeten zijn waardoor de aderen naar het huidoppervlak komen.

Hierdoor ben je al snel geneigd om de biceps elke dag te gaan trainen. Dit is echter niet zo verstandig.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen