De 5 Beste Houdingcorrectors

Na langdurig werken kan je zithouding en postuur verslechteren, wat vaak leidt tot nek-, schouder- en rugklachten. 

Langdurig zitten en veelvuldig gebruik van smartphones hebben een negatieve invloed gehad op een gezonde lichaamshouding.

Gelukkig is er nu een betaalbare oplossing in de vorm van een houding corrector, die je lichaam terugbrengt naar een natuurlijke positie. 

Deze correctoren kunnen gemakkelijk onder je kleding worden gedragen en zijn vrijwel onzichtbaar.

Om je te helpen bij het maken van een keuze, hebben wij verschillende houding correctors kritisch beoordeeld op diverse aspecten, waaronder de toepassing op de onderrug, bovenrug en schouders, en of ze geschikt zijn voor zowel mannen als vrouwen. Ook hebben we gekeken naar het type sluiting van de brace.

Dit is Human Nature’s keuze voor de beste houdingcorrector.

jonge vrouw lage rugklachten

De Top 5 houdingcorrectors vliegensvlug

Nr. Merk Titel
1 Casa Da Praia  Beste overall
2 Nazrom Beste verstelbare
3 Panache  Speciaal voor de onderrug 
4 Dunimed Speciaal voor dames 
5 The Shape Label  Volledige rugbrace 

1.  Casa Da Praia

Best getest

Unisex: Ja | Maat: One size | Toepassing: bovenrug | Type brace sluiting: klitteband | Materiaal: Neopreen. 

Bekijk op Bol.com

man en vrouw dragen de Casa Da Praia houdingscorrector+ orthopedisch aanbevolen 

+ volledig verstelbaar 

+ 123 positieve reviews  

+ onopvallend, discreet en licht 

Met maar liefst 123 positieve reviews is de Casa Da Praia de best geteste houdingcorrector. Daarnaast is de Casa Da Praia een van de meest onopvallende houdingscorrectors. Dit hulpmiddel brengt je schouders en rug terug in hun oorspronkelijke en natuurlijke positie waardoor je rug-, nek- en schouderklachten verminderen of verdwijnen. Ook zal de Casa Da Praia toekomstige klachten voorkomen. De maatvoering is universeel waardoor het voor iedereen geschikt is. 

Een bol.com reviewer zei: ‘’Werkt super goed. Mijn klachten zijn vele malen minder en mijn houding is ook een heel stuk rechter geworden. Deze rugbrace van Casa da Praia voldoet helemaal aan mijn verwachtingen, echt een aanrader.’’

2.  Nazrom

Beste verstelbare

Unisex: Ja | Maat: One size | Toepassing: rug | Type brace sluiting: klitteband | Materiaal: Neopreen/ Nylon 

Bekijk op Bol.com

vrouw en man dragen de Nazrom houdingcorrector+ te dragen bij sportactiviteiten  

+ best verstelbaar 

+ 98 positieve reviews  

+ verstelbaar vanaf de voorkant 

De Nazrom houding corrector is verkozen tot de best verstelbare. De rugbanden van low budget houding correctors snijden vaak onder de armen of zitten oncomfortabel. Gelukkig is de Nazrom houding corrector ontworpen met het oog op comfort. Je kan deze houding corrector zelfs dragen tijdens yoga, joggen of voetbalwedstrijden. Een aantal modellen moet je vanaf de achterkant afstellen, maar bij de Nazrom zitten de verstelbare schouderbanden gelukkig aan de voorkant. Je hebt dus geen hulp nodig om de brace aan of uit te doen of te verstellen.

Een bol.com reviewer zei: ‘’Ik heb de Nazrom brace gekocht naar aanleiding van nek- en schouderpijn door te lang achter een bureau te zitten. Ik heb ook andere vergelijkbare modellen gekocht om ze uit te proberen. De Nazrom is de beste om de volgende redenen:

 1. past precies goed waardoor het een betere rug ondersteuning geeft.
 2. Stof en afwerking is beter dan de andere braces; het is van betere kwaliteit
 3. in tegenstelling tot de andere merken kan ik de corrector makkelijker zelf aantrekken en verstellen

Ik ben zeer tevreden met mijn aankoop en raad daarom iedereen de Nazrom aan die zijn of haar postuur wilt verbeteren.‘’

3.  Panache

Speciaal voor de onderrug

Unisex: Ja | Maat: M/L/XL/XXL | Toepassing: onderrug | Type brace sluiting: klitteband | Materiaal: Nylon 

Bekijk op Bol.com

man en vrouw dragen Panache houdingcorrector+ meerdere maten   

+ vermindert onderrug klachten 

+ positieve reviews (4.5/5) 

+ ergonomisch design 

Lage rugpijn en rugklachten zijn erg belemmerend in het dagelijks leven. De Panache houding corrector is speciaal ontworpen voor je onderrug en lage rugpijn. Als je lage rugpijn wilt verminderen of voorkomen is deze het meest geschikt. Je krijgt letterlijk een steuntje in de rug door de extra interne versteviging. De panache houdingcorrector zit erg comfortabel vanwege het ergonomische design. Daarnaast is deze houdingcorrector verkrijgbaar in verschillende maten.

Een bol.com reviewer zei: ‘’Ik werk al 8 jaar in de horeca. En loop dus  lange afstanden met erg veel met dienbladen. Ik heb al een langere tijd last van mn rug maar wilde er niet aan toegeven aangezien ik nog erg jong ben. Uiteindelijk toch maar aan toegegeven.. ik draag de corrector een paar uur tijdens het werk en merk al dat de pijn een stuk minder is. In de avond val ik een stuk sneller in slaap. Ben erg tevreden.’’

4.  Dunimed

Speciaal voor dames

Unisex: Nee | Maat: S/M/L/XL/XXL | Toepassing:rug | Type brace sluiting: klitteband | Materiaal: kunststof 

Bekijk op Bol.com

vrouw draagt de Dunimed houding corrector+ aanbevolen door therapeuten en internationale specialisten    

+ zeer hoog draag comfort  

+ compact, onzichtbaar 

+ geschikt voor sporten 

Er is een grote vraag naar houdingscorrectors speciaal voor dames, met name de compactheid en onzichtbaarheid spelen hierbij een grote rol. De Dunimed houdingcorrector vervult deze vraag en is al door miljoenen vrouwen gedragen. Deze houding corrector is in staat om je postuur te corrigeren en daarmee alle nek, schouder en rugklachten effectief aan te pakken. Deze houdincorrector beschikt daarnaast over een zeer hoog draagcomfort. Om deze redenen wordt de Dunimed al jaren door therapeuten en specialisten gebruikt om klachten te verhelpen.

5.  The Shape Label

Volledige rugbrace

Unisex: Ja | Maat: S/M/L/XL/XXL | Toepassing: onderrug | Type brace sluiting: klitteband | Materiaal: Nylon/ neopreen/ textiel  

Bekijk op Bol.com

The Shape Label houding corrector + meest volledige rugbrace     

+ ademend en comfortabel  

+ meest effectief  

+ zacht voor je huid en oksels 

Eindelijk weer door het leven met je kin omhoog, schouders naar achteren en een optimaal postuur. The Shape Label houding corrector is een effectief hulpmiddel tegen slechte houding en rugpijn vanwege de volledige rugbrace. Met deze rugbrace zul je eindelijk van je vervelende klachten verlost worden. De spanning op jouw schouders en nekspieren zal al spoedig afnemen en je zal moeiteloos rechtop gaan zitten. Deze houdingcorrector is uiteraard ook verstelbaar.

Een bol.com reviewer zei: ‘’Dit product heeft mij zoveel geholpen. Ik wandel nu eindelijk met een perfecte mooie rechte rug en voel me veel beter nu. Zeer gunstig qua prijs-kwaliteitverhouding!’’

Welke houdingcorrector kan ik het beste kiezen? 

Bij ernstige nek, rug of schouderklachten zijn de orthopedisch aanbevolen Casa Da Praia en de volledige rugbrace The Shape Label het meest geschikt.

Als je een houdingcorrector ook wilt dragen tijdens wedstrijden of sportactiviteiten kan je het beste gaan voor de Nazrom of Dunimed

De meest onzichtbare en discrete houdingscorrector zijn de unisex van Casa Da Praia en   Dunimed voor vrouwen.

Werkt een houding corrector? 

We leggen kort uit waarom een houdingcorrector zo effectief werkt en vervolgens duiken we in alle reviews. 

Een incorrecte houding waaronder ingezakte schouders zijn vaak de oorzaak van rugklachten en schouderklachten. 

Een houding of postuur corrector verbetert je houding waardoor je minder klachten en pijn zult hebben in je rug, nek en schouders. Daarnaast past je wervelkolom zich aan waardoor je houding optimaal wordt.

Een houdingcorrector is verstevigd met twee baleinen staven en voorkomt daarmee voorovergebogenheid, de “computerhouding”en scoliose.

De houding corrector wordt orthopedisch en door diverse sportmasseurs aanbevolen. En niet zonder reden. 

Een houding corrector kan de volgende problemen adresseren: 

 1. slechte houding
 2. schouder- of rugpijn
 3. bult en strakke spieren.
 4. botbreuken of sleutelbeen pijn
 5. gebogen schouders 
 6. pijn in het acromioclaviculaire gewricht (schouder pijn)
 7. fibromyalgie

We hebben alle reviews doorgenomen van alle verschillende merken en daaruit blijkt dat zo’n houding corrector bij ongeveer 80% van de mensen werkt. Je ziet dus ook bij 20% van de reviews: “werkt niet, meer rugpijn etc.” 

Niet alle mensen ondervinden direct resultaat bij het gebruik van een houdingcorrector. Waar kan dat allemaal aan liggen? 

 • rugpijn heeft een andere oorzaak
 • geen dagelijks gebruik
 • niet de juiste houding corrector
 • wordt niet gedragen zoals in de handleiding
 • geen ondersteunende oefeningen
 • niet lang genoeg gedragen 

In de meeste gevallen wordt de houdingcorrector niet dagelijks gedragen of worden de stappen die worden meegeleverd in de handleiding niet correct opgevolgd.

Houd hier dus rekening mee zodat je zo snel en efficiënt mogelijk je houding corrigeert en van al je klachten afkomt.

Kortom, je kan een incorrecte houding zeker corrigeren en voorkomen dat het erger wordt. 

Take home message 

Door de jaren heen kunnen slechte houding gewoontes, zoals het voorovergebogen of ingezakt aan een bureau zitten, klachten en pijn veroorzaken. 

Hoewel onze smartphones ons leven een stuk gemakkelijker hebben gemaakt, zijn ze helaas ook ten koste gegaan van een natuurlijke lichaamshouding. 

Je houding corrigeren vereist gelukkig geen groot budget, alleen inzet en een houdingcorrector die het beste bij jou aansluit.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Kim, D., Cho, M., Park, Y., & Yang, Y. (2015). Effect of an exercise program for posture correction on musculoskeletal pain. Journal of physical therapy science, 27(6), 1791-1794.

Bazazan, A., Dianat, I., Feizollahi, N., Mombeini, Z., Shirazi, A. M., & Castellucci, H. I. (2019). Effect of a posture correction–based intervention on musculoskeletal symptoms and fatigue among control room operators. Applied ergonomics, 76, 12-19.

Hajihosseini, E., Norasteh, A., Shamsi, A., & Daneshmandi, H. (2014). The effects of strengthening, stretching and comprehensive exercises on forward shoulder posture correction. Physical Treatments-Specific Physical Therapy Journal, 4(3), 123-132.

Bramhapurikar, K., Prabhune, A., Chavan, S., Ghivela, G. C., & Sengupta, J. (2018, July). A wearable posture corrector device. In 2018 9th International Conference on Computing, Communication and Networking Technologies (ICCCNT) (pp. 1-5). IEEE.