Is Bodylotion Voor Onder de Douche Goed? 6 Voordelen

Normaal gesproken is bodylotion de afsluiter van je doucheritueel. Maar werkt dat wel goed op een natte huid? Spoelt het water er niet alles van af? Kortom, is bodylotion voor onder de douche goed?

Het kan je huid wel degelijk van een lange hydratatie voorzien. Het biedt ook nog eens meer voordelen dan je in eerste instantie zou denken. Dit heeft te maken met de unieke formule.

Dit artikel vertelt je hoe het precies werkt, inclusief de voor- en nadelen van bodylotion onder de douche zodat jij zelf een afweging kunt maken.

vrouw onder de douche vanaf de schouder

Hoe werkt bodylotion voor onder de douche?

Het water in de douche zal de vochtinbrengende producten activeren waardoor je huid de ingrediënten kan opnemen. 

Dankzij een bodylotion onder de douche kan water dus effectief in de huid opgesloten worden. De formule werkt dus voordat je het afspoelt.

Deze formule zorgt voor een aantal bijzondere en praktische voordelen.

Voordelen bodylotion voor onder de douche

De voordelen van bodylotion onder de douche:

  1. Hydratatie. Terwijl je onder de douche staat kan de bodylotion voor onder de douche je huid al hydrateren. Dit in tegenstelling tot zeep dat je huid droog kan maken.
  2. Minder plakkerigheid. Je kunt een plakkerig gevoel overhouden aan een gewone lotion. Met deze body lotion heb je daar misschien minder last van. Zo kan de lotion met amandelolie verrijkt zijn dat je huid niet plakkerig maar zacht en gehydrateerd maakt. 
  3. Niet veel nodig. Aangezien je de bodylotion afspoelt, denk je automatisch dat je er meer van nodig hebt en ook snel de douche uit moet stappen. Het zal je echter nog verbazen hoe goed de bodylotion blijft zitten en hoe weinig je ervan nodig zult hebben.
  4. Verdamping. Het water op je huid zal na het douchen snel verdampen, wat een droog gevoel kan opleveren. Met een bodylotion onder de douche zou je dit droge gevoel mogelijk tegen kunnen gaan.
  5. Gemak. Het is ook veel praktischer om de bodylotion al onder de douche op te smeren terwijl je je toch al aan het wassen bent. 
  6. Soepele huid. Met een bodylotion voor onder de douche kun je een soepele en gladde huid krijgen. Dit voel je al tijdens het douchen en kan de eerste keer interessant aanvoelen.

Tot slot kun je een bodylotion voor onder de douche het hele jaar opsmeren. Houd je huid in de gaten en als je uitdroging voelt, trek je de fles weer open.

Nadelen bodylotion voor onder de douche

Bodylotion gebruiken onder de douche kan nogal duur zijn. Het kost natuurlijk wat om een product te ontwikkelen die door het water geactiveerd wordt.

Sommige mensen gebruiken in eerste instantie te veel lotion. Met goedkope lotions kun je jezelf rijkelijk insmeren, maar als je de kosten omlaag wilt drukken kun je er maar beter mee budgetteren. Je hebt er ook helemaal niet zoveel van nodig. 

Je wilt natuurlijk niet dat de dikke klodders bodylotion er gelijk afgespoeld worden voordat je het überhaupt hebt uitgesmeerd.

Zet bijvoorbeeld een stap opzij in de douche en smeer jezelf helemaal in voordat je er weer onder gaat. Op deze manier kon ik er in ieder geval veel langer mee doen.

Ook moet vermeld worden dat het misschien niet voor iedereen geschikt is omdat het je misschien niet voldoende hydratatie geeft.

Geen gewone lotion

Als je een krap budget hebt ga je al snel op zoek naar alternatieven. Mensen vragen zich ook af of je een normale bodylotion onder de douche kan gebruiken. Echter, een klassieke bodylotion beschikt niet over de juiste eigenschappen.

Aan de andere kant is bodylotion voor onder de douche speciaal ontwikkeld om tijdens het douchen op te smeren en af te spoelen. 

Take home message

Normale zeep kan je huid ook zelfs droog maken. Het zou mooi zijn als je dat tegen kunt gaan.

Het klinkt in eerste instantie een beetje gek. Een bodylotion die je op een natte huid aanbrengt.

Hopelijk heeft dit artikel je een beeld gegeven van de voor en nadelen van deze bodylotion.

Je bent natuurlijk gewend om bodylotions direct na het douchen aan te brengen. Dit zal nog even wennen zijn als je overstapt op een bodylotion voor onder de douche.

De voordelen van een bodylotion voor onder de douche zijn onder andere hydratatie, minder plakkerigheid, niet veel nodig hebben, het gemak en een soepele huid. Het zorgt mogelijk ook voor een minder droge huid.

Er waren niet veel negatieve dingen te vinden over deze bodylotion. Het grote nadeel is waarschijnlijk het prijskaartje. Voor de voordelen en het gemak betaal je nou eenmaal.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Ertel, K., Rodriguez, V., Bacon, R., Farris, R., & Hartwig, P. (2008). Protocol to predict the dry skin benefit from the unique in-shower body lotion product form. Journal of Cosmetic Science, 59(4), 253-262.