Kan Infacol Kwaad?

Meestal ontstaan vervelende kolieken bij baby’s tussen de 2-16 weken. Met Infacol kun je dit verlichten. Maar is er een keerzijde? Kan Infacol kwaad?

KORT ANTWOORD

Vanaf 4 weken oud kunnen Infacol winddruppels veilig gebruikt worden. Het werkzame bestanddeel van Infacol wordt niet in het lichaam van je baby opgenomen. Vandaar dat je het ook zo vaak mag gebruiken als je wilt. Echter, dagelijks moet je niet meer dan 12 doses gebruiken. Houd hier goed rekening mee.

Infacol beschikt niet over een farmacologische werking, dus als je per ongeluk een grote hoeveelheid binnenkrijgt zal het waarschijnlijk geen kwaad doen. Raadpleeg een dokter als je baby zich onwel gedraagt of er onwel uitziet.

Dit artikel vertelt je of Infacol kwaad kan, hoe vaak het gebruikt kan worden inclusief het werkingsmechanisme.

baby huilt in bed

Hoe vaak kun je infacol gebruiken

Je kunt Infacol voor elke voeding gebruiken. Gebruik het zo vaak als nodig is. Het maakt niet uit hoe vaak je je baby dagelijks voedt. 

Hier is een logische verklaring voor. Het actieve bestanddeel van Infacol wordt niet in het lichaam van je baby opgenomen.

Geef echter niet meer dan 12 doses per dag.

Wat is infacol

Infacol wordt gebruikt bij het verlichten van winden, zuigelingenkoliek en grijppijn vanaf de geboorte. 

Infacol wordt ook wel een anti-flatulent genoemd, oftewel een anti-winderigheidsmiddel. Het actieve ingrediënt in Infacol is simeticone. Het is vrij van suiker, kleurstoffen en alcohol.

Infacol heeft een sinaasappelsmaak. Om het gemakkelijk toe te dienen wordt het met een druppelaar geleverd.

Maar hoe werkt infacol?

Hoe werkt infacol

In je maaginhoud kunnen verschillende gasbellen vast komen te zitten. Infacol brengt al deze kleine gasbelletjes samen.

De grote gasbellen die zich hierbij vormen, kun je vervolgens gemakkelijker uitstoten met een oprisping of windje.

Wanneer begint Infacol te werken?

Over meerdere dagen zal je waarschijnlijk een progressieve verbetering opmerken. In de loop van dagen zal zowel de frequentie als de huilbuien van de baby waarschijnlijk afnemen.

Melk bellen

De belletjes die met de melk vermengd zijn kolken allemaal rond maar zullen niet gemakkelijker bovendrijven. 

Ze zitten dus als het ware vast. Infacol verenigt deze bellen tot een grote bel waar je makkelijker vanaf komt.

Take home message

Infacol brengt alle kleine gasbellen in je maag samen waardoor je ze makkelijker uit kunt scheiden met een oprisping of windje.

Infacol kan vanaf de geboorte gebruikt worden. Tussen de leeftijd van 2-16 weken zullen kolieken meestal ontstaan.

Kan infacol kwaad?

Al vanaf 4 weken kun je Infacol winddruppels veilig gebruiken. Je mag het zo vaak gebruiken als je wilt omdat je lichaam het werkzame deel niet opneemt. Overschrijd dagelijks echter niet dan 12 doses.

Als je er per ongeluk te veel van binnenkrijgt is er waarschijnlijk niet veel aan de hand, maar als je baby bijvoorbeeld onwel is moet je de dokter raadplegen.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen