Mensenvlees Eten om te Overleven: Deze passagiers hadden het anders niet kunnen navertellen (Netflix Docu)

Trending nu op Netflix in Nederland is een schokkerende, waargebeurde documentaire over een vliegtuigramp waarin de passagiers genoodzaakt werden om dode mensen op te eten om te overleven.

Een ondenkbare situatie die je liever snel wilt vergeten, maar toch komen er na het kijken van deze docu een aantal vragen in je op waar je waarschijnlijk nog nooit over hebt nagedacht, namelijk:

Hoe smaakt mensenvlees? En welke delen van het menselijk lichaam zou je dan het beste moeten eten, of vermijden? 

Na wat speurwerk op internet, vond ik na enkele waarschuwingen, informatie van zowel een kannibaal die in zijn cel vertelde over de smaak, als van een voedingsdeskundige over de voedzaamheid van verschillende lichaamsdelen.

Het zijn gruwelijke zaken en in alle eerlijkheid voelde het zelfs al immoreel om hiernaar te zoeken, maar alleen wat informatie opzoeken is hopelijk niet strafbaar.

KORT ANTWOORD

Dus, op de vraag “hoe smaakt mensenvlees?”, schijnt het volgens kannibalen sterk naar varkensvlees te smaken, bitter varkensvlees om precies te zijn, zodanig dat mensenvlees ook wel ‘lang varken’ wordt genoemd.

En dan de volgende vraag: welk deel kan je dan het beste eten?

Wellicht zijn er giftige of juist heel voedzame delen waarvan je moet weten. Als je het doet, wil je het namelijk wel goed doen en niet alsnog overlijden door voedselvergiftiging.

Volgens de voedingsdeskundige zijn de hersenen en de spieren waarschijnlijk het voedzaamst. Zo bevatten spieren veel eiwitten, terwijl hersenen veel vetten en glucose bevatten. Bovendien bevatten deze delen doorgaans geen schadelijke ophopingen van afvalstoffen.

jonge man winter gezicht bevroren

Zo, daar heb je het dan. Denk je dat jij zelf in staat bent om mensenvlees te eten om te overleven, of zou je liever het risico nemen om niet te eten?

Laat je mening horen.

Mocht je deze documentaire nog willen zien, is het te bekijken op Netflix onder de naam Society of the Snow. 

Wist je trouwens dat het eten van menselijk vlees wettelijk strafbaar is naast dat het een zeer ernstige schending van morele normen is? Door de film vroegen veel mensen zich af welke extreme maatregelen mensen nemen om te overleven en hoe ze dat ervaren. In dergelijke situaties duiken morele dilemma’s en ethische vragen op. Ik beantwoord nu eenmaal vragen die anderen misschien niet willen beantwoorden, en ik probeer dat op een professionele manier te doen. Deze informatie is uiteraard niet bedoeld als aanmoediging voor dergelijk gedrag.

Disclaimer: Deze tekst is louter bedoeld voor informatieve doeleinden en heeft als doel een discussie over ethische vraagstukken en morele dilemma’s aan te wakkeren. De beschrijvingen van extreme situaties, zoals het eten van menselijk vlees, zijn fictief en gebaseerd op verbeelding en media-inhoud. Het doel van deze tekst is niet om het aanmoedigen of rechtvaardigen van immorele handelingen te bevorderen. Het bespreken van gevoelige onderwerpen vereist een respectvolle benadering, en de informatie in deze tekst moet niet worden geïnterpreteerd als goedkeuring van onethisch gedrag. Het is belangrijk te begrijpen dat het eten van menselijk vlees wettelijk verboden is en als een ernstige schending van morele normen wordt beschouwd. Lezers worden aangemoedigd om deze tekst met een kritische geest te benaderen en te onthouden dat de inhoud bedoeld is voor discussie en reflectie. De auteur is niet aansprakelijk voor eventuele misinterpretaties of gevolgen die voortvloeien uit het lezen van deze tekst.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Society of the Snow (Netflix) & 10 Things You Always Wondered About Cannibalism (Business Insider)