Wat is een Lip Balsem Precies? 3 Kenmerken

Lippenbalsem beschermt en voedt je lippen, zodat ze er zacht en soepel uit blijven zien. Maar wat is een lip balsem?

KORT ANTWOORD

Een lippenbalsem is een wasachtige substantie, meestal als stick- of tube, die wordt gebruikt om de lippen te bevochtigen en te beschermen tegen de elementen. Het bevat meestal ingrediënten zoals bijenwas, oliën en verschillende geur- en smaakstoffen. 

Het doel van een lippenbalsem is te voorkomen dat de lippen uitdrogen en ze te beschermen tegen zon, wind en andere omgevingsfactoren. Het kan ook de symptomen van gebarsten lippen verlichten. 

Bovendien bevatten sommige lippenbalsems SPF (zonbeschermingsfactor) om de lippen te beschermen tegen UV-stralen. Veel lippenbalsems bevatten ook extra ingrediënten zoals vitaminen en antioxidanten om de lippen te voeden en te beschermen.

Dit artikel vertelt je wat een lipbalsem is, de verschillende soorten en dingen die je moet weten voordat je lippenbalsem gebruikt.

vrouw lippenbalsem

Verschillende soorten lip balsem

 1. Vaseline Lippenbalsem. Vaseline lippenbalsem is een klassieke keuze voor droge, schrale lippen. Het is een dik, vettig product dat een barrière vormt tussen je lippen en de omgeving. De dikke textuur houdt het vocht vast in de lippen en beschermt ze tegen de elementen. Door de dikke textuur kan het wat zwaar aanvoelen op de lippen.
 2. Bijenwas lippenbalsem. Bijenwas lippenbalsem is een andere klassieke keuze voor mensen met schrale lippen. Het is gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, kokosolie en andere oliën, en het heeft een lichte, wasachtige textuur. Het helpt vocht in te sluiten en heeft ook antibacteriële en ontstekingsremmende eigenschappen. Het is ook geweldig om de lippen te beschermen tegen de zon en koud weer.
 3. Natuurlijke lippenbalsem. Natuurlijke lippenbalsems worden steeds populairder. Ze worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten zoals sheaboter, cacaoboter, kokosolie en andere voedende oliën. Ze zorgen voor langdurige hydratatie, sluiten vocht in en beschermen de lippen tegen de omgeving. Natuurlijke lippenbalsems zijn ideaal voor wie kunstmatige geurstoffen en andere ingrediënten wil vermijden.

Belangrijke aandachtspunten

 1. Controleer de ingrediëntenlijst om er zeker van te zijn dat het geen irriterende of agressieve ingrediënten bevat, zoals geurstoffen, kleurstoffen of conserveringsmiddelen.
 2. Zoek een lippenbalsem die hydraterende ingrediënten bevat, zoals sheaboter, jojoba-olie of bijenwas.
 3. Zorg ervoor dat de lippenbalsem vrij is van mogelijke allergenen, zoals noten of gluten.
 4. Controleer de SPF-waarde van de lippenbalsem om er zeker van te zijn dat deze voldoende bescherming tegen de zon biedt.
 5. Lees reviews van andere gebruikers om een beter beeld te krijgen van de kwaliteit van de lippenbalsem.

Interessante feitjes

interessante feiten over lippenbalsem:

 1. De eerste commerciële lippenbalsem was ChapStick, uitgevonden in 1882.
 2. De populairste smaak van lippenbalsem is kers.
 3. Lippenbalsems bevatten verschillende ingrediënten, waaronder bijenwas, lanoline en petrolatum.
 4. Lippenbalsem kan ook worden gebruikt om kleine huidirritaties en uitslag te behandelen.
 5. Er zijn tegenwoordig meer dan 500 verschillende soorten lippenbalsems op de markt.
 6. Uit een studie bleek dat de gemiddelde persoon jaarlijks 6,7 lippenbalsems gebruikt.
 7. Lippenbalsem wordt vaak gebruikt om droge, gebarsten lippen te voorkomen en te behandelen.

De beste lippenbalsem

De beste lippenbalsem is een balsem zonder synthetische geur- en kleurstoffen, met natuurlijke vochtinbrengers zoals karitéboter, niet-comedogeen en speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid. 

Het moet ook SPF bevatten om je lippen te beschermen tegen schade door de zon.

De beste lippenbalsem is te vinden in drogisterijen, winkels voor schoonheidsproducten en online winkels.

Vergelijkbare producten

Enkele vergelijkbare producten van lippenbalsem:

 1. Lipgloss
 2. Lippenscrub
 3. Lippenboter
 4. Lipolie
 5. Lipmasker
 6. Lip scrub
 7. Lip stain
 8. Lip primer
 9. Lip plumper
 10. Lip liner

Take home message

Wat is een lip balsem?

Een lippenbalsem is een wasachtige substantie die wordt gebruikt om de lippen te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging en irritatie. 

Lippenbalsems bevatten meestal bijenwas, vaseline, lanoline en andere ingrediënten zoals essentiële oliën en vitaminen om de lippen te voeden en te beschermen. Lippenbalsems worden vaak op smaak gebracht met fruit, munt of andere smaken.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen