Dumbbells zijn een van de meest populairste fitnessartikelen omdat je er thuis alle spiergroepen mee kan trainen.  

Er zijn echter zoveel opties beschikbaar waardoor je minstens een week bezig bent om te kijken welk type het beste bij jou past en vervolgens welk merk het voordeligst is. 

Als je op zoek bent naar een dumbbellset ben je namelijk vaak op zoek naar een bepaalde categorie. 

We hebben tientallen halters met elkaar vergeleken waardoor we conclusies konden trekken welk dumbbellset het best was voor elke categorie.

De belangrijkste punten waar je goed op moet letten hebben we bovendien overzichtelijk in kaart gebracht.

Hier zijn de beste dumbbellsets volgens Human Nature.

De top 5 dumbbellsets vliegensvlug

  1. RS Sports –  Beste voor Heavy lifters
  2. Duo-Tech – Handigste
  3. Tunturi – Beste budget
  4. Tunturi Vinyl – Beste Vinyl
  5. Kimo Direct – Coolste set

dumbellset rs sports

1. RS-Sports Dumbellset

Beste voor Heavy-Lifters

Totaalgewicht: 20/30/40 KG. | Aantal dumbells: 2. | Materiaal: Gietijzer

check mark Hoog verstelbaar gewicht
check mark Goede prijs-kwaliteit
check mark Meerdelig

De tweedelige Dumbellset van RS Sports is verkrijgbaar in 20, 30 of 40 kg. Omdat de dumbbel makkelijke verstelbaar is kan je gevarieerd trainen en de intensiteit van de training geleidelijk opbouwen.

Het is een van de meest verkochte dumbbells onder bodybuilders omdat je met deze verstelbare gewichten alle spiergroepen effectief kunt activeren.

De Dumbbellset van RS Sports is geschikt voor beginnende en gevorderden. Met de twee dumbbellsets kan je de oefeningen tegelijk symmetrisch en gebalanceerd uitvoeren.

Duurzaamheid is gegarandeerd vanwege de hoge kwaliteit gietijzer.

De verchroomde halter heeft bovendien een aangename grip waardoor je de oefeningen soms wat fijner uitvoert en de spiergroepen gemakkelijker activeert.

Een reviewer zei: 

“Het verwisselen van de gewichten is makkelijk en gaat vrij snel. Een mooi stukje techniek. De schijven zijn gemakkelijk te vervangen zodat je snel het juiste gewicht in je knuisten hebt.”

duo tech dumbell

2. Duo-Tech verstelbare dumbbell

Handigste dumbbellset

Totaalgewicht: 25 KG. | Aantal dumbells: 2. | Materiaal: ijzer

check mark Nooit meer gewichten verwisselen
check mark 1-click-switch-system
check mark Compact 2,5 tot 25 kilogram

Met de Duo-Tech verstelbare dumbbell hoef je nooit meer gewichten te verwisselen waarmee je enorm veel tijd bespaart. Je hebt ook geen losse gewichten meer nodig waardoor je ruimte overhoudt.

Kleine en grote spiergroepen kan je effectief trainen omdat de duotech dumbbell verstelbaar is van 2,5 tot 25 kg. Bij elke stap gaat het gewicht 2,5 kilogram omhoog. Hierdoor heb je de 10 gewichten in 1, elke stap is 2,5 kg.

Deze verstelbare dumbbell is compact en makkelijk in gebruik. Met het 1-click-switch-system druk je simpelweg op de knop en draai je het naar de gewenste stand om met het gekozen gewicht te trainen.

De hardplastic stand waar het gewicht in ligt wordt bijgeleverd. Je krijgt bovendien een jaar garantie.

Een reviewer zei:

Een geweldig product wat volledig aan mijn verwachting voldoet. Het scheelt enorm veel ruimte en het is makkelijk in de bediening. Het is wel breder dan een gewone dumbbell, maar dat is absoluut niet storend in het trainen. Zeker een aanrader!

tunturi-dumbbellset

3. Tunturi Dumbbellset

Beste budget

Totaalgewicht: 15 KG. | Aantal dumbells: 1. | Materiaal: Gietijzer / staal

check mark 8 halterschijven 
check mark Goede prijs
check mark Brede antislip handgreep
check mark Veilige schroefsluiters

Met deze Tunturi Dumbbellset kan je je hele lichaam thuis trainen. De antislip handgreep en het stalen handvat maakt alles makkelijker.

Met de 8 halterschijven kan je voor elke oefening in kleine stappen het ideale gewicht aanpassen. De veilige schroefsluiters garanderen dat de gewichten stevig blijven zitten en er niet afdraaien.

Met de meerdelige set kan zowel de beginnende als ervaren sporter alle oefeningen doen. De halterstang en de aandraaischroeven wegen bij elkaar 2 kg waardoor het gewicht precies op 15 kg uitkomt. Bovendien is deze set gemakkelijk op te bergen. 

Een reviewer zei:

‘’Ik heb 2 van deze haltersets nu ruim anderhalve maand in bezit en gebruik ze nog dagelijks. Het zijn goede sets om mee te beginnen, veel gewichten bijgeleverd, dus combinaties maken is geen probleem. De stangdiameter is 30mm en dat is een standaard maat, dus mocht je uitgekeken zijn op deze set, kan je eenvoudig zwaardere gewichten monteren.’’

tunturi-vinyl-dumbbellset

4. Tunturi Vinyl

Beste Vinyl dumbbellset

Totaalgewicht: 0.5/1/1.5/2/3/4/5 KG. | Aantal dumbells: 2. | Materiaal: Vinyl / Chroom-vanadium staal

check mark Makkelijk mee te nemen
check mark Rubberen toplaag
check mark Ideaal voor aerobics en bodypump

De mooie herkenbare Studio dumbbells van Tunturi Vinyl maken je workouts een stuk aangenamer. Met de 2 dumbbells kan je de kleinere maar belangrijke spiergroepen versterken tijdens bijvoorbeeld aerobics en bodypump.

De rubberen toplaag ligt stevig in de hand wat van pas zal komen tijdens bodypump. Daarnaast beschermt het rubber het materiaal en veroorzaakt het minder geluid. Bovendien zijn deze vrolijke dumbbells gemakkelijk schoon te maken en voorkomt de hoekige vorm dat ze wegrollen.

reviewer: “Kwalitatieve gewichten die goed in de hand passen. Makkelijk om op te bergen en te gebruiken. Handig om mee te nemen en tijdens lopen wat extra oefening te doen. Door de plastic buitenlaag glijden ze niet uit je handen. De kleuren vind ik leuk.” 

kimo-direct-dumbbellset-verstelbaar

5. Kimo Direct

Coolste set

Totaalgewicht: 20 KG. | Aantal dumbells: 1. | Materiaal: ABS / ijzer

check mark Ziet er gelikt uit
check mark Verwisselbaar met 1 draaibeweging
check mark Zeer duurzaam

De Kimo Direct bestaat uit maar liefst zestien verschillende dumbbells in één. Je hoeft je gewichten dus nooit meer te verwisselen. Door een simpele draaibeweging wijzig je het gewicht en kan je gelijk je setjes uitvoeren. Je bespaart hiermee dus heel erg veel tijd en tegelijkertijd ook ruimte, omdat je het gemakkelijk kan opbergen.

De Kimo Direct is geschikt voor zowel beginners als gevorderden omdat de zestien verschillende gewichten oplopen van 2,3 kg tot en met 20 kg. De gewichten die je niet selecteert blijven op het platform staan. Je zult dus nooit meer last hebben van rondzwervende gewichten.

Ook heeft de verstelbare dumbell van Kimo Direct een stevig antislip handvat. Alle mogelijke gewichten zijn: 2,3/ 3,8 /4,2 /5,8 /5,3 /6,8 /7,3 /8,8 /8,4 /10,3 /12,5 /14,5 /15,5 /17,5 /18,5 /20 

Review: ‘’Heel tevreden over deze dumbell. Goed en stevig verpakt en snel geleverd. Het draaimechanisme om het gewicht te kiezen voelt degelijk aan en hapert niet. Ik heb gelijk een tweede besteld. Gewoon top!’’

Welke dumbellset kan je het beste kiezen?

Jouw keuze hangt waarschijnlijk af van: 

  1. Budget
  2. Beschikbare ruimte
  3. Beschikbare tijd 
  4. Behoeften en voorkeuren

Krachtsporter en groot budget: Duo-Tech verstelbare dumbbell of Kimo direct

Krachtsporter en gemiddeld budget: Dumbellset RS Sports

Bodypump, aerobics en lichte oefeningen: Tunturi Vinyl

Kortom, er komt nogal wat kijken bij de keuze van een dumbbells. We hopen je hiermee goed geïnformeerd te hebben.

Over Reginald

profielfoto auteurRegi heeft psychologie gestudeerd en is een fanatieke sporter.