10 Tactieken om Dunner te Lijken

Ongeacht je gewicht, lichaamsvorm of lengte, met strategische keuzes kun je er dunner en slanker uitzien. Zo kan je in het openbaar vet effectief verbergen.

Je hebt vast wel eens gehoord dat je door zwarte kleuren slanker lijkt. Maar er zijn nog veel meer effectieve trucjes en kledingstukken die als gladstrijkers werken.

Dit artikel vertelt je 10 effectieve manieren hoe je dunner kan lijken.

drie paar lange dunne benen

1. Donkere jeans

Een van de makkelijkste en beste manieren om dunner te lijken is het dragen van donkere jeans. Donkere kleuren hebben namelijk een afslankend effect.

Bovendien verbergt de zwarte kleur visuele onderbrekingen. Kies dus de donkerste denim kleur van het kleurenspectrum in een zwarte of diepe indigo denim wassing.

Een zwarte denim broek is ook super veelzijdig en kan met veel kledingstukken gedragen worden.

Daarnaast kunnen donkere kleuren tinten zoals bruin, paars en blauw voor een slankmakende illusie zorgen en bepaalde gebieden verbergen.

Aan de andere kant zullen lichte witte kleuren juist de illusie van een groter frame geven en direct extra kilo’s toevoegen.

2. Draag verticale lijnen

Je kan de illusie van een dunnere vorm creëren door bepaalde patronen en kleuren te dragen. Ga voor kleren met verticale strepen en verticale panelen.

De gedachte hierachter is dat de verticale strepen je ogen naar boven en beneden trekken waardoor je figuur lijkt te verlengen.

Aan de andere kant laten horizontale lijnen je juist breder lijken. Iets wat je waarschijnlijk niet wilt. Vermijd ook grote patronen omdat je hierdoor juist groter gaat lijken.

Kortom, verticale lijnen geven je een afslankende en langgerekte look.

3. Flare Jeans

Jeans met wijde pijpen en uitlopende jeans laten je dunner en slanker lijken. Deze jeans creëren namelijk een afleidend contrast tussen je onderbenen en de dijen.flare jeans

Bij de dijen en heupen zijn de flares slank terwijl ze onder de knie juist een wijdere vorm hebben. Hierdoor wordt de aandacht naar beneden getrokken. 

Daarnaast geven ze een sexier silhouet. Bovendien zijn flare jeans veelzijdig en erg comfortabel.

4. Riem

Je kan dunner lijken door simpelweg een riem om te doen. Dit doe je als volgt:

  1. plaats de ceintuur van de riem precies op je natuurlijk taile
  2. laat de stof nonchalant hangen door aan de bovenste helft van de jurk te trekken

En voila je lijkt dunner. Dit handige afslanktrucje kan je bijvoorbeeld toepassen op een blazer, oversized trui of zwierige jurk.

5. Van top tot teen één kleur

Van top tot teen dezelfde kleur dragen wordt ook wel monochrome kleding genoemd. Hierdoor vormt zich van top tot teen één naadloze lijn. Hierdoor lijk je slanker. 

Dit is niet zo gek. Met een monochrome outfit vallen de wat forsere gebieden minder op. Kortom, monochromatisch is slankmakend.

6. V-Hals

shirt met v-halsDe V-hals, oftewel de omgekeerde driehoek creëert de illusie van hoogte en laat je op twee manieren dunner lijken.

Het verlengt zowel je romp als hals en het verstevigt de schouderlijn. De V-hals maakt hiermee een groot figuur slanker en laat de halslijn ook slanker lijken.

7. Puntige teen schoenen

Schoenen met puntige tenen verlengen je benen voorbij je tenen. Hier hoef je niet per se een hoge hak voor te hebben. Dit geldt zelfs voor schoenen met een platte hak.

Je benen krijgen door de naakte schoenen extra lengte. Maar er zijn nog meer handige tips.

Je kan zware benen in balans brengen met een grove, dikke hak. Plateauschoenen en stevige sleehakken werken goed.

Vermijd smalle stiletto’s omdat ze grote kuiten groter doen lijken en veel contrast creëren.

8. Bodysuits en swing tanks

Je lijkt dunner met bodysuits en swing tanks. Ze werken als gladstrijkers. Er zijn hiermee namelijk geen onderbrekingen in de taille.

Ze brengen je lichaamsverhoudingen in balans door over alle rondingen heen te glijden. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige verdeelde look.

Kortom, bodysuits en swing tanks zijn afslankend en lichaamsvriendelijk.

9. Jurken zonder taille

Je kan je buik camoufleren door jurken zonder taille te dragen. Je wilt namelijk niet dat de taille onderbroken wordt.

Door jurken zonder taille te dragen zullen jurken als het ware over je rondingen heen glijden waardoor je vormen er lichaamsverhoudingen in balans komen. 

Vermijd jurken met een verhoogde taille.

10. Lange kettingen

Met sieraden kun je gebreken verdoezelen, maar als je niet de verkeerde kiest kan je de lichaamsvormen juist accentueren.

Voeg daarom lange nek accessoires toe om bepaalde gebieden te flatteren. Door de lange ketting zal de aandacht van je nek en heupen weggetrokken worden.

Aan de andere kant kunnen de verkeerde accessoires juist aandacht op de gebrekkige gebieden vestigen. 

Zo kunnen strakke kettingen je nek verkorten waardoor je er zowel breder als kleiner gaat uitzien. Kortom, ga voor lange kettingen.

Take home message

Iedereen kan met de juiste tips dunner lijken door gebieden glad te strijken en de aandacht weg te trekken. Dus hoe lijk je dunner?

Je lijkt dunner met donkere jeans, verticale lijnen, flare jeans, riem, monochromatische outfit, V-hals, puntige teen schoenen, bodysuits, swing tanks, jurken zonder taille en lange kettingen. 

Elke methode heeft een uniek werkingsmechanisme. Zo maakt zwart je zowel elegant als slank. 

Veel trucjes om dunner te lijken maken gebruik van hetzelfde principe. Ze laten je langer lijken. Langer zijn en slank zijn gaan namelijk hand in hand.

Uiteraard zijn al deze trucjes om dunner te lijken tijdelijke oplossingen. Het is het beste om het hardnekkige buikvet aan te pakken zodat je niets hoeft te verbergen.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

https://gabriellearruda.com/how-to-look-taller-and-slimmer/