Hoe Verlies je Wangvet? 6 Effectieve Manieren

Je hebt misschien wel eens gemerkt dat het lastig kan zijn om overtollig vet in je gezicht, met name op je wangen, kwijt te raken. 

Het kan ervoor zorgen dat je gezicht er voller uitziet dan je zou willen, en het kan ook je zelfvertrouwen beïnvloeden. 

Gelukkig zijn er verschillende manieren om wangvet te verminderen en een slanker gezicht te krijgen. 

In dit artikel zullen we een aantal effectieve methoden bespreken om overtollig vet in je wangen te verminderen en de gezichtscontouren te verbeteren.

vrouw houdt hand op wang

1. Verminder de calorie-inname

Om wangvet te verminderen, is het belangrijk om een ​​caloriearmdieet te volgen en jouw inname van voedingsstoffen te verminderen. 

Als je meer calorieën binnenkrijgt dan je lichaam nodig heeft, zal het overtollige vet opslaan in verschillende delen van jouw lichaam, waaronder jouw wangen. 

Om dit te voorkomen, moet je jouw calorie-inname beperken door gezonde en voedzame voeding te kiezen.

Een gezond dieet voor het verminderen van wangvet moet bestaan uit magere eiwitten, groenten, fruit, volkoren granen en gezonde vetten, zoals die in noten en avocado’s. 

Deze voedingsmiddelen bevatten alle voedingsstoffen die je nodig hebt om een ​​gezonde levensstijl te behouden en om overtollig gewicht te verliezen. 

Het is ook belangrijk om zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen en suikerhoudende dranken te consumeren, omdat deze de calorie-inname kunnen verhogen en het verliezen van gewicht moeilijker kunnen maken.

Door het volgen van een gezond dieet en het beperken van jouw calorie-inname, kun je gemakkelijker overtollig vet verliezen, inclusief het vet in jouw wangen. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat gewichtsverlies tijd kost en dat je consistent moet zijn met jouw dieet om resultaten te zien. 

Bovendien is het belangrijk om een ​​gezonde levensstijl te behouden door regelmatig te bewegen en genoeg slaap te krijgen, omdat deze factoren ook bijdragen aan gewichtsverlies en het verminderen van wangvet. Hierover later meer. 

2. Gezichtsoefeningen

Niet iedereen is het hiermee eens, maar gezichtsoefeningen zijn effectief om de spieren in jouw gezicht meer te accentueren. Sommige onderzoeken toonden aan dat het gezicht hierdoor slanker kan ogen, maar andere onderzoeken waren echter neutraal en vonden geen effect.

gezichtsoefening visgezichtOp basis van deze onderzoeken stellen wij dus dat gezichtsoefeningen het gezicht in ieder geval niet dikker laten lijken en mogelijk zelfs effectief zijn, vandaar dat gezichtsoefeningen toch worden besproken.

Er zijn verschillende oefeningen die je thuis kunt doen om de spieren in jouw gezicht te versterken, waaronder de visgezichtoefening en de lach-en-huiloefening.

 1. De visgezichtoefening. De visgezichtoefening is een geweldige manier om de spieren rond jouw wangen en lippen te versterken. Begin door jouw lippen naar voren te duwen alsof je een vismond imiteert en houd deze positie gedurende 5-10 seconden vast. Herhaal deze oefening 10-15 keer per dag om resultaten te zien.
 2. De lach-en-huiloefening. De lach-en-huiloefening is ook een effectieve manier om de spieren rond jouw wangen te versterken. Begin door te glimlachen en dan je lippen naar beneden te trekken en alsof je huilt, en houd deze positie gedurende 5-10 seconden vast. Herhaal deze oefening 10-15 keer per dag om resultaten te zien.

Het doen van gezichtsoefeningen kan helpen om de spieren in jouw gezicht te versterken en te tonen, en zo het vet in jouw wangen te verminderen. 

Het is echter belangrijk om te onthouden dat gezichtsoefeningen alleen mogelijk niet voldoende zijn om significant gewichtsverlies te bereiken. 

Daarom moet je gezichtsoefeningen combineren met een gezonde levensstijl, zoals een gezond dieet en regelmatige lichaamsbeweging, om maximale resultaten te behalen.

3. Vermijd zout voedsel

Het vermijden van zout voedsel kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van wangvet. 

Zout is een mineraal dat van nature voorkomt in veel voedingsmiddelen, maar veel bewerkte voedingsmiddelen bevatten ook grote hoeveelheden toegevoegd zout. 

man voegt zout toeHet consumeren van te veel zout kan leiden tot vochtretentie, wat kan bijdragen aan een opgeblazen uiterlijk en het gevoel van een voller gezicht. Let op de volgende tips.

 1. Denk aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Het lichaam heeft zout nodig om normaal te functioneren, maar het is belangrijk om de hoeveelheid zout die je consumeert te beperken tot de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. De American Heart Association beveelt aan dat volwassenen niet meer dan 2.300 milligram natrium per dag moeten consumeren en dat sommige mensen, zoals mensen met hoge bloeddruk, de inname tot 1.500 milligram per dag moeten beperken.
 2. Lees de voedseletiketten. Om de hoeveelheid zout in jouw dieet te verminderen, kun je beginnen met het lezen van de voedseletiketten om te zien hoeveel natrium er in voedingsmiddelen zit. Kies voor voedingsmiddelen die minder natrium bevatten, zoals verse groenten en fruit, volle granen, magere eiwitten en ongezouten noten. Vermijd het consumeren van bewerkte voedingsmiddelen, zoals fastfood, chips en kant-en-klare maaltijden, die vaak hoge hoeveelheden zout bevatten.
 3. Zoutvervangers. Daarnaast kun je zout vervangen door andere kruiden en specerijen om smaak toe te voegen aan jouw voedsel. Bijvoorbeeld, kruiden zoals basilicum, oregano, tijm en rozemarijn voegen smaak toe zonder extra natrium, terwijl knoflook, gember en kurkuma ook kunnen helpen bij het verminderen van ontstekingen in het lichaam.

Kortom, het verminderen van de hoeveelheid zout in jouw dieet kan helpen bij het verminderen van wangvet door het verminderen van vochtretentie en het voorkomen van een opgeblazen uiterlijk. 

Zorg ervoor dat je voedingsmiddelen kiest die minder natrium bevatten, kook met kruiden en specerijen in plaats van zout en vermijd bewerkte voedingsmiddelen die vaak hoge hoeveelheden zout bevatten.

4. Verbeter de slaapkwaliteit

Het verbeteren van de slaapkwaliteit kan bijdragen aan het verminderen van wangvet. 

Onderzoek heeft aangetoond dat slaapgebrek of slechte slaapkwaliteit een negatieve invloed kan hebben op het metabolisme, de hormonen en de eetlustregulatie van het lichaam. 

Dit kan leiden tot overeten en gewichtstoename, waaronder ook een toename van het vet rond de wangen.

vrouw slaapt lekker uitEen goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en welzijn, en kan helpen om het lichaam in balans te houden. Een paar manieren om de slaapkwaliteit te verbeteren:

 1. Houd een consistente slaapschema aan. Probeer op vaste tijden naar bed te gaan en op te staan, zelfs in het weekend. Het lichaam raakt gewend aan deze routine en dit kan helpen om de slaapkwaliteit te verbeteren.
 2. Creëer een slaapvriendelijke omgeving. Een donkere, koele en stille slaapkamer kan bijdragen aan een betere nachtrust. Vermijd fel licht, tv’s, computers en smartphones vlak voor het slapengaan, aangezien deze de productie van melatonine kunnen verstoren, een hormoon dat de slaap reguleert.
 3. Vermijd cafeïne en alcohol. Cafeïne en alcohol kunnen de slaapkwaliteit verstoren en tot een onrustige slaap leiden. Probeer cafeïne minstens 6 uur voor het slapengaan te vermijden en beperk het alcoholgebruik tot één drankje per dag.
 4. Ontspan voor het slapengaan. Ontspanningstechnieken, zoals yoga, meditatie of diepe ademhaling, kunnen helpen om de geest en het lichaam te kalmeren en voor te bereiden op een goede nachtrust.
 5. Bevorder fysieke activiteit. Regelmatige lichaamsbeweging kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en een gezonde lichaamssamenstelling. Probeer minstens 30 minuten per dag matige tot intense lichaamsbeweging te krijgen, maar vermijd intensieve trainingen vlak voor het slapengaan.

Het verbeteren van de slaapkwaliteit kan een belangrijke bijdrage leveren aan het verminderen van wangvet door het bevorderen van een gezonde stofwisseling en eetlustregulatie. 

Door een consistente slaapschema aan te houden, een slaapvriendelijke omgeving te creëren, cafeïne en alcohol te vermijden, te ontspannen voor het slapengaan en regelmatig te bewegen, kun je de slaapkwaliteit verbeteren en mogelijk bijdragen aan een gezonder gezicht en lichaam.

5. Vermijd alcohol en sigaretten

Alcohol en sigaretten hebben beide een negatieve invloed op de gezondheid van het lichaam en kunnen zelfs bijdragen aan de ophoping van vet in het gezicht, inclusief wangvet.

Alcohol bevat veel calorieën en kan bijdragen aan gewichtstoename, wat kan leiden tot meer vetophoping in het lichaam. 

stoppen met rokenRoken kan ook een negatieve invloed hebben op de gezondheid van het lichaam en bijdragen aan de ophoping van vet in het gezicht. 

Nicotine verhoogt de stofwisseling van het lichaam, maar kan tegelijkertijd ook leiden tot eetlustremming en een verminderde opname van voedingsstoffen uit voedsel. 

Bovendien kan roken bijdragen aan vochtretentie in het gezicht, waardoor het gezicht opgezwollen en opgeblazen kan lijken. 

Dit kan de aanwezigheid van wangvet benadrukken en de verschijning van het gezicht ongunstiger maken.

Kortom, het vermijden van alcohol en sigaretten kan helpen bij het verminderen van de ophoping van vet in het gezicht, inclusief wangvet. 

Door te kiezen voor gezondere levensstijlgewoonten, zoals het beperken van alcoholgebruik en het stoppen met roken, kun je je gezondheid verbeteren en bijdragen aan een gezonder en slanker gezicht.

6. Drink veel water

Het drinken van voldoende water is een belangrijke gewoonte om te volgen als je wangvet wilt verminderen. 

Water is niet alleen essentieel voor de algehele gezondheid, maar kan ook helpen bij het verminderen van de ophoping van vet.

Ten eerste kan het drinken van water helpen bij het afvoeren van afvalstoffen en gifstoffen uit het lichaam, wat kan bijdragen aan het verminderen van vochtretentie en bloating in het gezicht. 

Dit kan helpen om een meer gestroomlijnd en slanker gezicht te creëren.

Bovendien kan het drinken van voldoende water het lichaam helpen bij het afbreken en afvoeren van vetten uit voedsel. 

Het lichaam heeft namelijk water nodig om voedingsstoffen te verwerken en af te breken, en bij een tekort aan water kan het lichaam moeite hebben om vetten af te breken en af te voeren, wat kan bijdragen aan de ophoping van vet in het lichaam, inclusief het gezicht.

drink-water-afvallenDaarnaast kan het drinken van water ook helpen bij het onderdrukken van de eetlust en het verminderen van de totale calorie-inname. 

Door voor en na de maaltijd een glas water te drinken, kun je je maag vullen en je vol voelen, waardoor je minder snel te veel eet.

Tot slot kan het drinken van voldoende water ook bijdragen aan een gezondere en stralender huid.

Een goede hydratatie van de huid kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, wat kan bijdragen aan een jeugdigere uitstraling en het verminderen van de aanwezigheid van wangvet kan benadrukken.

Kortom, het drinken van voldoende water is een belangrijke factor als het gaat om het verminderen van wangvet. 

Door dagelijks voldoende water te drinken, kun je bijdragen aan een gezondere algehele lichaamsfunctie en de ophoping van vet in het gezicht verminderen.

Extra tips

Er zijn nog meer handige tips die je kunt volgen om wangvet te verminderen. Hieronder volgt een lijst van enkele andere tips.

 1. Eet meer eiwitten. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan eiwitten, zoals vis, kip, tofu en bonen, kan helpen bij het verminderen van hongergevoelens en het bevorderen van gezond gewichtsverlies.
 2. Kauwgom kauwen. Kauwgom kauwen kan helpen bij het verstevigen van de spieren in het gezicht en het verminderen van de hoeveelheid vet die zich ophoopt in de wangen.
 3. Verminder stress. Het verminderen van stress kan helpen bij het verminderen van cortisol, een hormoon dat bijdraagt aan gewichtstoename, inclusief vetophoping in het gezicht.
 4. Gezichtsmassages. Het masseren van het gezicht kan helpen bij het verminderen van overtollig vet in het gezicht en het verstevigen van de gezichtsspieren.
 5. Krachttraining. Het doen van krachttraining kan helpen bij het verminderen van overtollig vet en het versterken van de spieren in het hele lichaam.
 6. Eet meer vezels. Het consumeren van voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals groenten, fruit en volle granen, kan helpen bij het bevorderen van een gezonde spijsvertering en het verminderen van hongergevoelens, wat kan bijdragen aan het verminderen van wangvet.

Door deze tips in je dagelijkse routine te integreren, kun je bijdragen aan het verminderen van overtollig vet in het gezicht en een slanker, gestroomlijnder gezicht bereiken.

Take home message

Je kunt wangvet verliezen door het totale lichaamsvetpercentage te verminderen.

Het volgen van een dieet met minder calorieën kan helpen om gewicht te verliezen en dus vet in het gezicht te verminderen. 

Regelmatige cardio-oefeningen, zoals hardlopen of zwemmen, kunnen ook helpen om vet te verbranden. 

Specifieke tips om een slanger gezicht te krijgen omvat het vermijden van zout voedsel, alcohol en sigaretten, omdat deze de ophoping van vet in het gezicht kunnen bevorderen. 

Bovendien helpt het drinken van veel water om het metabolisme te verhogen en het lichaam gehydrateerd te houden, waardoor het verminderen van wangvet kan worden bevorderd.

Blijf consistent en geduldig in je inspanningen om een slanker gezicht te bereiken en houd vol met deze gezonde gewoonten om een langdurig resultaat te behouden.

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

van Lieshout, P. H. H. M., Bose, A., & Namasivayam, A. K. (2003). Physiological effects of an 8-week mechanically aided resistance facial exercise program. INTERNATIONAL JOURNAL OF OROFACIAL MYOLOGY, 28, 49-73.

Van Borsel, J., De Vos, M. C., Bastiaansen, K., Welvaert, J., & Lambert, J. (2014). The effectiveness of facial exercises for facial rejuvenation: a systematic review. Aesthetic surgery journal, 34(1), 22-27.