Beste Hoepel met Gewicht: Top 5

Iedereen heeft jeugdherinneringen aan die goedkope plastic hoepels die je in de tuin had liggen, maar tegenwoordig is het zelfs een fitnessrage geworden waar Michelle Obama, Beyoncé en Selena Gomez allemaal aan meedoen. 

Uit onderzoek blijkt dat je met een hoepel meer dan 1000 calorieën per uur verbrandt. Met een workout van slechts 8 minuten verbrand je al ongeveer 130 calorieën.

Hoepelen is een intensieve beweging waarbij je je heupen, benen, buik, taille en evenwicht allemaal tegelijkertijd stimuleert.

Er zijn twee soorten hoepels met gewicht, namelijk een hoepel met een los gewicht of een verzwaarde hoepel. 

Bij de aanschaf van een hoepel zijn er een aantal punten waarmee je rekening moet houden zoals de prijs, omtrek, gewicht, gevoel van de hoepel en de draagbaarheid. 

We hebben alle beschikbare hoepels beoordeeld op verschillende kritieke vlakken en aan de hand daarvan een overzichtelijke top 5 samengesteld. 

Dit is Human Nature’s keuze voor de beste hoepels met gewicht.

twee vrouwen buiten met een hoepel

De Top 5 hoepels met gewicht vliegensvlug

Nr. Merk Titel
1 STRK Beste Overall
2 Ezenia Sports Meest innovatief
3 Sultan Goods Verstelbaar gewicht
4 Exilien Hoelahoop met massage
5 Morgenstern Met gewicht middensegment

1.  STRK

Beste Overall 

Gewicht: 1.0 kg | Verstelbaar gewicht: ja | Diameter: 94 cm| Verkrijgbare kleuren: groen, blauw, geel 

Bekijk op Bol.com

STRK hoepel met gewicht+ professionele hoelahoep

+ hoogwaardige NBR foam en RVS buis 

+ gecontroleerde en constante rotatie 

+ geen vervorming

+ milieuvriendelijk en huidvriendelijk

De STRK hoepel met gewicht is de beste overall. Je kan je training uitdagender en efficiënter maken door extra gewicht toe te voegen met bijvoorbeeld knikkers of rijst, waarna je het afsluit met de bijgeleverde afsluitdoppen. De optimale dichtheid, het 6mm dikke foam en de hoogwaardig roestvrijstalen buis zorgen voor een superieure kwaliteit. Deze hoepel met gewicht is stevig en zorgt voor gecontroleerde consistente bewegingen. Bovendien is de hoepel slijtvast, milieuvriendelijk en zeer duurzaam. Met de hoepel met gewicht van STRK train je je billen, buik, rug, core spieren en je conditie. Dagelijks slechts 10 minuten hoepelen garandeert een snel en duurzaam resultaat. Individueel of met een groep, zet je favoriete muziek aan en ga aan de slag. 

Een reviewer zei: ‘’Het is een uitgebreide en volledige set. De kwaliteit is een stuk beter dan de concurrenten en het materiaal is een stuk dikker en voller. Voelt goed aan. Zelfs met zand of rijst werkt de hula hoop erg stabiel en goed. Ik ben erg blij met dit product. Super snelle levering! De doos is te mooi om weg te gooien, maar dat is persoonlijke smaak’’

2.  Ezenia Sports 

Meest Innovatief 

Gewicht: 2 kg | Verstelbaar gewicht: ja| Diameter: 88 cm| Verkrijgbare kleuren: Tiffany blue / cool grey

Bekijk op Bol.com

Ezenia Sports hoepel met gewicht+ innovatieve bewegingssensor

+ real time feedback 

+ masserende schuimlaag  

+ calorieënteller  

Deze slimme hoelahoop kan je verbinden met je smartphone die dankzij een ingebouwde sensor jouw bewegingen precies kan volgen! De app biedt begeleiding en geeft tips tijdens de oefening. Daarnaast telt de app het aantal bewegingen en berekent de app hoeveel calorieën je verbrandt. Bovendien zorgt de schuimlaag voor een masserend effect. 

Een reviewer zei: ‘’Voor de echte fitnessliefhebbers een super product! Vooral in deze tijden dat de sportscholen dicht zijn. Ik zou het iedereen aanraden en het is de prijs zeker waard!’’ 

3.  SultanGoods

Verstelbaar Gewicht

Gewicht: verstelbaar | Verstelbaar gewicht: ja| Diameter: verstelbaar| Verkrijgbare kleuren: zalm roze/ turquoise 

Bekijk op Bol.com

SultanGoods hoepel met los gewicht+ effectieve vetverbranding 

+ compact en valt niet

+ siliconen massage koppen 

+ geschikt voor vrouwen, mannen en kinderen

Deze hoepel met gewicht heeft twee grote voordelen. De vetverbranding ligt 2-3 keer hoger en je traint je spieren nog effectiever. De hoelahoop blijft op je taille/heupen zitten en valt er dus niet van af. Ideaal voor de beginner omdat je gelijk aan de slag kan, maar ook voor de ervaren sporters omdat je het gewicht kan verstellen. 

Omdat deze hoepel met gewicht een stuk kleiner is dan een normale hoelahoep, kan je het overal mee naartoe nemen. Deze hoepel met gewicht is zeer verstelbaar. Het bestaat namelijk uit meerdere delen die je er allemaal afzonderlijk van af kunt halen of erbij kunt zetten. 

Een reviewer zei: ‘’Het zit stevig en traint heerlijk! Het is wat zwaarder en een echte uitdaging. Ik ben tevreden en ik gebruik hem nu al een paar dagen!’’

4.  Exilien 

Hoepel met massage

Gewicht: 1 kg | Verstelbaar gewicht: nee| Diameter: 98 cm| Verkrijgbare kleuren: multicolour

Bekijk op Bol.com

vrouw met Exilien hoepel met gewicht+ 16 effectieve massage punten

+ eenvoudig kliksysteem 

+ hoogwaardige kwaliteit

+ verhoogt spieractiviteit 

Deze hoepel met gewicht heeft de meest effectieve drukpunten waarmee je buik en rug tijdens je training heerlijk gemasseerd worden. Deze massage verbetert de doorbloeding, spieractiviteit, zuurstoftoevoer en de afvoer van afvalstoffen. Daarnaast is deze hoepel makkelijk te monteren dankzij het eenvoudige kliksysteem waardoor je het overal mee naartoe kan nemen.

Een reviewer zei: ‘’Hoepel gaat flexibel mee en de massagepunten hebben zeker een meerwaarde.’’

5.  Morgenstern

Met gewicht middensegment 

Gewicht: 1.7 kg | Verstelbaar gewicht: ja| Diameter: 40 cm| Verkrijgbare kleuren: Roze

Bekijk op Bol.com

Morgenstern hoepel met los gewicht+ verstelbaar 

+ zacht huidvriendelijk 

+ valt niet 

Het materiaal van deze hoepel is zacht en huidvriendelijk, waardoor je irritatie voorkomt en oneindig kunt blijven hoepelen. Met deze hoepel met gewicht kom je dichter bij je fitnessdoelen terwijl je tegelijkertijd plezierig traint. 

Deze hoelahoep is een geweldig sportproduct voor zowel professionele fitnesscentra als thuis. Je kan deze hoepel met gewicht gemakkelijk aan je middel bevestigen waardoor de hoelahoop niet naar beneden zal vallen. 

Een voordeel daarvan is dat je snel even een ander liedje op kan zetten en je workout makkelijk kan voortzetten. Hoewel deze hoepel aan alle verwachtingen voldoet moet er wel opgemerkt worden dat de Sultan Goods hoepel van iets hogere kwaliteit is. 

Een reviewer zei: ‘’Echt een hele fijne hoelahoep. Goede kwaliteit. ik had hiervoor een goedkoper gekocht maar die was al binnen een week kapot. Deze is van topkwaliteit. echt blij mee. ook hoepelen lukt me eindelijk!’’

Welke hoepel met gewicht kan ik het beste kiezen? 

Er is één hoepel met gewicht waarmee je de volledige controle over je workout hebt. Met de Sultan Goods kan je namelijk de intensiteit van je workout volledig afstellen.

Als je veel waarde hecht aan begeleiding en een interactieve app voor extra motivatie dan is de Ezenia Sports het meest geschikt. 

De professionele hoepel van STRK scoort overal het beste en de Exilien legt de nadruk op massage. 

Wat train je met een hoelahoop?

Uit studies blijkt dat je met hoelahoepen maar liefst 30 spieren activeert. Met een hoepel met een gewicht train je je armen, billen, dijen, buik, rug, romp, core spieren en je conditie. Je kunt er dus effectief je taille mee verkleinen. 

Wanneer je de intensiteit of gewicht verhoogt, kan je het hardnekkige vet nog makkelijker verbranden. 

Bovendien train je je aller belangrijkste spier, namelijk je hart. Je hartslag zal omhoog gaan en je cardiovasculaire systeem krijgt een boost. 

Tijdens het hoelahoepen, ga je naar achteren, voren, rechts en links. Je ruggengraat komt in zoveel verschillende posities waardoor je rug sterker en flexibeler wordt. Dit kan vervolgens het aantal rugklachten verlagen. 

Met een hoepel met gewicht train je zelfs je hand-oogcoördinatie en hersenen. Door ook in de tegenovergestelde richting te draaien zullen je hersenen extra aan het werk gezet worden. Vergroot je lichaamsbalans door je minder-dominante kant vaker te trainen. 

Take home message 

Met hoelahoepen train je maar liefst 30 spieren. Je kan overal hoepelen en de intensiteit met behulp van het gewicht zelf instellen.

Na een intensieve training voel je je sterker, jonger, soepeler, gespierder en zelfverzekerder. 

Het is bovendien plezierig waardoor je het op de lange termijn zal blijven voortzetten. 

We hopen je goed geïnformeerd te hebben zodat je een weloverwogen beslissing kan maken.

Kies de hoepel die het beste bij jou past en breng je jeugdherinneringen tot leven terwijl je gelijktijdig je gehele lichaam effectief traint!

Over Diederik

Diederik heeft een medisch-wetenschappelijke achtergrond. In zijn vrije tijd schrijft hij onder andere over gezondheidskwesties voor Human Nature.

Bronnen

Seyranian, A. P., & Belyakov, A. O. (2011). How to twirl a hula hoop. American Journal of Physics, 79(7), 712-715.

Cross, R. (2021). Physics of a hula hoop. Physics Education, 56(2), 025015.

Garcia-Falgueras, A. (2016). Hula hoop in fitness and the centripetal force. Psychology, 7(13), 1503.